2008. május 21.

DISZNÓBABOS BACONOS RIZOTTÓ


DISZNÓBABOS BACONOS RIZOTTÓ / Latsia

1,5 l leves

40 dkg disznóbab
5 dkg vaj
1 hagyma

8 szelet bacon

1 gerezd fokhagyma

30 dkg rizottó rizs

1 pohár fehérbor

Pecorino sajt a tálaláshoz


A forró levesbe tedd a babot és főzd 3 percig, majd vedd ki a levesből.

Forrósítsd fel a vaj felét egy nagyobb serpenyőben, és süsd meg benne a hagymát és a bacont.
Keverd hozzá a fokhagymát és még 1 percig süsd össze.
Tedd hozzá a rizst, jól forgasd át, majd a bort is öntsd rá, és kevergesd, amíg beszívja a rizs.
Öntsd fel a levessel és főzd készre.
Keverd bele a maradék vajat és a bab felét.
Kanalazd a rizottót a tányérokba és szórd meg a tetejét a maradék babbal és a Pecorino-val.
Latsia: - konzerv, előfőzött disznóbabból csináltam - először soknak tűnik a leves, de nem az, szépen lassan beszívja

Nincsenek megjegyzések: