2008. május 29.

FÜSTÖLT-MAKRÉLÁS TÉSZTASALÁTA


FÜSTÖLT-MAKRÉLÁS TÉSZTASALÁTA / Latsia

2 főre

12 dkg rizstészta
1/4 kígyóuborka
4 szál újhagyma
1 marék friss koriander
2 paprikás, füstölt makréla filé

öntet:
2 ek szójaszósz
3 ek víz
1 gerezd fokhagyma átnyomva
1 kis darabka gyömbér reszelve

Forralj vizet, a tésztát tedd egy hőálló edénybe és öntsd le a vízzel, hagyd állni 5 percig.
Közben keverd össze az öntet hozzávalóit.
Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, majd ismét szűrd le és tedd 2 tálra a tésztát.
Vágd hosszában félbe, majd szeleteld fel az uborkát, és a karikázd fel az újhagymát.
Szórd a tésztára a fele korianderrel együtt, öntsd le a fele szósszal, tépkedd rá a halfilét.
Öntsd le a maradék öntettel és szórd rá a maradék koriandert.
Ha még pikánsabbá akarod tenni, az öntetbe keverj egy kis friss chilipaprikát felaprítva és facsarj bele egy kis lime levét.

Nincsenek megjegyzések: