2008. május 25.

FÜSTÖLTLAZACOS TÉSZTA FENYŐMAGGAL


FÜSTÖLTLAZACOS TÉSZTA FENYŐMAGGAL / Latsia

6 főre

60 dkg tészta
1 dl fehérbor
1,5 dl tejszín
2 ek reszelt Parmezán
40 dkg füstölt lazac
1 marék pirított fenyőmag

A tésztát sós vízben kifőzzük.
Közben a bort egy lábasban felforraljuk és 1 percig gyöngyöztetjük, hozzáöntjük a tejszínt és elkeverjük.
A tésztát leszűrjük és a szószra öntjük.
Hozzáadjuk a darabkákra tépett lazacot, a Parmesan-t és a fenyőmagot, jól összekeverjük.
Tányérokra adagoljuk megszórjuk még egy kis fenyőmaggal és Parmesan-nal, és a salátával tálaljuk.

Uborkás saláta citromos mákos öntettel


1 fej salátát és 1 uborkát feldarabolunk, összekeverjük és az öntettel leöntve-átforgatva tálaljuk.

öntet:
1 gerezd fokhagyma
1/4 tk angol mustárpor
1 ek mák
1 ek narancslé
1 citrom héja és leve

Az öntet hozzávalóit mixerben elkeverjük.

Nincsenek megjegyzések: