2008. május 21.

FŰSZERES ANANÁSZOS SERPENYŐS



FŰSZERES ANANÁSZOS SERPENYŐS / Latsia

2 ek olaj

4 sertésszelet

2 ek nádcukor

1 ek sötét szójaszósz
1 ek paradicsompüré

4 karika ananász lével, de leszűrve

1/2 tk chillipor

1 tk kínai ötfűszerkeverék

koriander levélkék


Forró olajon mind2 oldalát 5-5 percig süsd a húst, amíg színt kap és átsül.

Keverd össze a cukrot a szójaszószt, a paradicsompürét és az ananászléből is tegyél hozzá.
Tedd az ananászkarikákat a serpenyőbe a hús alá, és hagyd kicsit karamellizálódni.
Szórd a serpenyőbe a fűszereket és 1 percig hagyd pirulni, majd öntsd fel a szójamártással.

Hagyd kicsit gyöngyözni, amíg a mártás krémes-ragacsos lesz, majd szórd meg a korianderrel.
Tálald kínai zöldségekkel és rizzsel.


Latsia:

- nagyon gyors és finom, ha az ananászt a húsra tesszük mielőtt felöntenénk a mártással, jobban megtartja a sárga színét

- kevertem a kínai zöldségekhez egy kis wok tésztát is, rizs helyett

Nincsenek megjegyzések: