2008. május 25.

Habos tormakrémleves pirított pármai sonkával


Habos tormakrémleves pirított pármai sonkával / Latsia a Blikk-ből

Egy üveg ecetes tormát vajon picit megfuttatunk, majd felöntjük kockából készült levessel.
Főzőtejszínnel sűrítjük (ha nagyobb mennyiséget csinálunk és nem elég sűrű, akkor pici ételsűrítőt teszünk bele, de kisebb mennyiségnél nem kell.
azért fontos a vaj, mert a vaj és a tejszín tökéletesen "összehúzza" a levest).
Fehérborssal és pici borecettel ízesítjük, hogy pikánsan savanykás legyen.
Próbáljátok ki, valami mennyei. Vékonyra szeletelt és ropogósra sült pármai sonka volt beledobálva.

Latsia:
-írom az én mennyiségeimet is, mert aki először csinálja, annak talán segítség, vagy legalábbis támpont:

5 dl húsleves
15 dkg ecetes torma
3 dl tejszín
1,5 ek vaj
fehérbors

Nincsenek megjegyzések: