2008. május 21.

LAZAC SPENÓTTAL ÉS KAPRIVAL


LAZAC SPENÓTTAL ÉS KAPRIVAL / Latsia

2 főre - 321 kcal/fő

1 tk olaj
2 bőr nélküli lazacszelet
1 zacskó bébispenót / 25 dkg
2 ek crčme fraiche
1/2 citrom leve
1 tk kapribogyó
2 ek petrezselyem aprítva
citrom gerezdek

A forró olajon egy serpenyőben süsd meg a lazac mind2 oldalát 4-4 perc alatt, majd tedd egy tányérra.
Dobd a megmosott spenótleveleket a serpenyőbe, és 1 perc alatt párold meg, közben keverd meg.
Tedd a tányérokra, fektesd rá a lazacot.
Melegítsd meg a créme fraiche-t egy kis edényben /ne forrjon!/, csavard bele a citromlevet, tedd bele a kaprit és a petrezselymet, keverd össze.
Kanalazd a lazacra és tálald a citrom gerezdekkel.

Nincsenek megjegyzések: