2008. május 25.

TAVASZI SONKÁS SALÁTA


TAVASZI SONKÁS SALÁTA / Latsia

4 burgonya megfőzve, hámozva, szeletelve
1 lilahagyma szeletelve
1 piros sínű paprika felkockázva
1 cs. retek negyedekre vágva
20 dkg füstölt sonka felkockázva
1 cs. madársaláta

öntet 1:
1 ek citromlé
3 ek víz
3 ek olívaolaj
csipet só, bors

öntet 2:
20 dkg túró
2 dl joghurt
8 bazsalikomlevél

Az első öntet hozzávalóit összekeverjük és egy mélyebb tálba öntjük.
Beleforgatjuk a burgonyát és hagymát, amiből 1 ek-nyit előtte félreteszünk a díszítéshez.
Rászórjuk a retket, a paprikát /szintén 1 ek-nyit félreteszünk a díszítéshez/, a sonkát és a madársaláta egy részét.
A tetejére halmozzuk az elkevert 2. öntetet, és a félretett hagymával, paprikával díszítjük.
A maradék madársalátát egy kis tálban külön kínáljuk és mindenki ízlése szerint még tesz belőle a salátához.

Nincsenek megjegyzések: