2008. május 21.

TEJSZÍNES GOMBÁSMÁRTÁS - most csirkével


TEJSZÍNES GOMBÁSMÁRTÁS / Latsia

40 dkg vegyes gomba
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek margarin
1 ek liszt
2,5 dl zöldségleves
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
3 ek Parmezán sajt
2 ek petrezselyem aprítva
só, bors, créme fraiche
25 dkg bacon aprítva

A gombát megtisztítjuk feleszeleteljük.
A forró vajon a hagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a gombát és átforgatjuk.
Megszórjuk a lisztettel és megpirítjuk.
Felöntjük a levessel, a borral és a tejszínnel és 10 percig főzzük.
/ Közben a bacont megpirítjuk egy serpenyőben kevés zsiradékon, félretesszük. /
Beleszórjuk a Parmezánt és a petrezselymet, összekeverjük.
Egy kis créme fraiche-t keverünk hozzá és megszórjuk a pirított baconnel.

Latsia:
- ez a mártás nagyon jó húsokhoz, zsemlegombóchoz, tésztákhoz
- természetesen bacon nélkül is nagyon finom, most anélkül készítettem

Nincsenek megjegyzések: