2008. május 25.

TIROLI MEGGYES-TÚRÓS RÉTES



TIROLI MEGGYES-TÚRÓS RÉTES / Latsia Prosecco nyomán

1 csomag vajas tészta - 25 dkg
15 dkg krémes túró
1 ek porcukor - de ízlés szerint lehet több is
1 üveg leszűrt meggy
1 tojás
vaníliás porcukor

A túrot kikeverjük a porcukorral.
A tésztát kiterítjük hosszában /vagy kinyújtjuk, ha nem előre nyújtottat vettünk/.
A középső harmadát megkenjük a cukros túróval és megszórjuk a meggyel.
A két szélső harmadot sréen bevagdossuk és egymásra bújtatva-hajtogatva /mint a kosárfonás/ betekarjuk vele a töltelékes részt.
Lekenjük egy felvert tojással és előmelegített 200 fokos légkeveréses sütőben 15 perc alatt készresütjük.
Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: