2008. május 29.

TONHALAS TÉSZTA


TONHALAS TÉSZTA / Latsia

2 főre

15 dkg tészta
1 tk olívaolaj
6 szelet bacon
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek pirosarany vagy más paprikakrém
40 dkg hámozott darabolt paradicsom - konzerv
1 doboz tonhal lecsepegtetve
petrezselyem vagy koriander

A forró olívaolajra dobunk 4 szelet bacon-t, megpirítjuk, kivesszük, félretesszük.
A serpenyőbe szórjuk a felaprított bacont és hagymát, fokhagymát 3 percig sütjük.
Hozzáöntjük a paradicsomot és a paprikakrémet, átforraljuk, majd belekeverjük a tonhalat és összemelegítjük. Sózzuk-borsozzuk.
A tésztát megfőzzük és a mártással összekeverve, a félretett baconnal és friss fűszernövénnyel megszórva tálaljuk.

Latsia:
- teljeskiőrlésű tésztával csináltam
- csak az a fajta tonhal volt itthon, ami majdnem pépes, legközelebb a darabossal készítem, az gusztusosabb és ízesebb is

Nincsenek megjegyzések: