2008. május 25.

Tormás sonkapástétom


Tormás sonkapástétom / Latsia - a Kiskegyed konyhája-ból

50 dkg főtt füstölt sonka
1 dl tej
5 dkg vaj
2 ek liszt
2 ek reszelt torma
1 csipet őrölt szerecsendió
1 ek mustár
1 ek méz
só, bors

A tejet felmelegítjük, félretesszük.
A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, elkeverjük és amikor habzik, beletesszük a tormát.
Hozzáöntjük a forró tejet, simára keverjük és félrehúzzuk.
Hozzákeverjük a mustárt, a szerecsendiót, a mézet és sózzuk borsozzuk.

A húst a robotgéppel felaprítjuk, majd belekeverjük a tormás krémet.
Behűtjük 3 órára, majd kaláccsal, főtt tojással, zöldségekkel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: