2008. május 21.

TÚRÓSBATYU



TÚRÓSBATYU / Latsia

tészta:
1 tk só
1 cs. van.cukor
25 dkg túró
12 ek tej
5 ek porcukor
citromhéj
2 tojás
12 ek olaj
60 dkg liszt
2 cs.sütőpor

töltelék:
75 dkg túró
2 tojás
1 cs. van.cukor
10 dkg vaj
15 dkg cukor
2 ek kukoricakeményítő
6 dkg mazsola

idénygyümölcs, porcukor

tészta:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk úgy, hogy utoljára tesszük hozzá a lisztet és a sütőport.
1/2 órára behűtjük.

töltelék:
A vajat habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a többi hozzávalót, utolsónak a mazsolát.

A tésztát kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk / 11 x 11 cm / 1 ek tölteléket teszünk rá és egy kis gyümölcsöt is.
A sarkokat középre hajtjuk és egy kis tésztadarabbal összefogjuk.
Tojással lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Még langyosan megszórjuk a porcukorral.

Latsia:
- féladagot készítettem, 9 db lett belőle
- őszibarackot tettem a túróhoz

Nincsenek megjegyzések: