2008. június 21.

Bolognai makaróni


Bolognai makaróni

Nyilván nem ez az igazi olasz változat (ezt én is jól tudom), de Anyukám mindig így csinálta, és nekem ez annyira ízlik!
Csináltam már zöldségekkel, Parmiggiano Regano sajttal stb., ahogy kell.... akkor is ez ízlik és kész!:-)

50 dkg darálthús
2 fej hagyma
20 dkg sűrített paradicsom
1 ek pirospaprika
só, bors
4 ek olaj

40 dkg makaróni
reszelt Trappista sajt
A forró olajon megpárolom a hagymát, lehúzom a tűzről, ráteszem a pirospaprikát, átkeverem.
Rádobom a húst, fehéredésig párolom, ráteszem a sűrített paradicsomot, sózom, borsozom, átforgatom és fedő alatt puhára párolom /kb.30 perc/.
Időnként megnézem, ha kell egy kis víz alá akkor pótlom, le ne égjen!
Közben a tésztát sós vízben kifőzöm, leszűröm és a mártással tálalom, megszórva reszelt sajttal.

Nincsenek megjegyzések: