2008. július 31.

GÖRÖG ÉDES DINNYEHÉJ


GÖRÖG ÉDES DINNYEHÉJ / Latsia

görögdinnye héja
citromlé
cukor

A görögdinnyehéjról eltávolítjuk a zöld részt, feldaraboljuk és vízben feltesszük főzni.
Amikor kissé megpuhult, hozzákeverjük a cukrot és a citromlevet, együtt főzzük még 15 percig.
Tisztára mosott befőttesüvegekbe töltjük és a citromos cukorsziruppal leöntjük.
Behűtve kínáljuk.

Latsia:
- annyi cukorral készítjük, amilyen édesre szeretnénk, de min. 1 kg gyümölcshéjhoz 50 dkg kell a tartósítás miatt
- tk. teljesen úgy készül, mint a befőtt

2 megjegyzés:

Unknown írta...

nagyon izgi az ötlet, főleg, hogy eddig csak simán ettem dinnyehéjat (gólyatáborban ez volt a feladat anno ... ;) ) poénnak jól jöhet valamihez - még kigondolom, mihez ;)

Lilahangya írta...

Kuldtem Neked egy kreativat a dijad melle! :-)