2008. július 30.

GÖRÖG TÖLTÖTT ZÖLDSÉGEK


GÖRÖG TÖLTÖTT ZÖLDSÉGEK / Latsia

2-3 ek olaj
1 kg darálthús
2 hagyma
1 kg paradicsom
1 kávéscsésze rizs
petrezselyem, vadmenta

A rizst kicsit előfőzzük.
A húst átforgatjuk a hagymával együtt az olajon, sózzuk-borsozzuk.
Hozzákeverjük az elturmixolt paradicsomot és egy kis petrezselymet, vadmentát.
Belekeverjük a rizst és az olívaolajon elősütött, kivájt zöldségekbe töltjük.
Ezek leginkább vöröshagyma, cukkini, padlizsán, paradicsom és paprika.
A töltött zöldségeket egy lábosba rétegezzük, alulra mindig a padlizsán kerüljön.
Felöntjük annyi vízzel, hogy a harmadáig érjen és letakarjuk egy kistányérral.
Kb. 30-40 perc alatt kislángon megfőzzük.

Nincsenek megjegyzések: