2008. szeptember 23.

PADLIZSÁNKRÉM


Padlizsánkrém / Litita

Megsütöm sütőben a padlizsánt, egészben, héjastul.
Közben forgatom néha.
Ha már úgy érzem, hogy megsült/puhult, kiveszem, egy lapos tányérra teszem, levágom a szárát és kinyomkodom a levét (a mosogató fölött, mert a lét kiöntöm, állitólag attól keserü lesz, de én még nem próbáltam ki, hogy igaz e).
Utána meghámozom és amikor mindegyiket meghámoztam, villával összetötöm krémszerüre.
Megy bele fokhagyma (nekem most 4 kicsi padlizsánhoz 1 duci gerezd kellet), só, bors és majonéz ízlés szerint.
Ennyi. Nagyon egyszerü és nagyon finom.

Latsia:
- 200 fokon 30 perc alatt sült meg 2 jó nagy padlizsán, amiket előtte megszurkáltam
- a levét nem öntöttem le
- isteni finom

Nincsenek megjegyzések: