2008. november 13.

TONHALSZELETEK HOLLANDI MÁRTÁSSAL



TONHALSZELETEK HOLLANDI MÁRTÁSSAL / Latsia

2 főre

2 nagy szelet tonhal / nekem összesen 60 dkg volt:O)
2 ek olívaolaj

A halszeleteket borsozom, és forró serpenyőben az olajon kisütöm, leöntöm a mártással és ízlés szerinti körettel tálalom.
Mi salival ettük.

HOLLANDI MÁRTÁS / Latsia

3 tojássárgája
40 ml szárazfehérbor
15 dkg olvasztott vaj
só, bors
1/2 citrom leve
1 ek petrezselyem aprítva

Habosra kevertem a tojássárgáját a fehérborral forró vízfürdőben, amíg besűrűsödött.
Hozzákevertem a vajat, lehúztam a tűzről és ízesítettem.
Hozzákevertem a petrezselymet.

Latsia:
- néha teszek bele egy kis tejszínt is

Nincsenek megjegyzések: