2009. január 11.

DATOLYÁS DIÓS TEAKENYÉR


DATOLYÁS DIÓS TEAKENYÉR / Latsia

10 dkg magozott datolya
1 tk szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
1 dl forró tea
4 dkg vaj
7 dkg nádcukor
1 tojás
12,5 dkg liszt
3 dkg dió darabolva
féldiók a díszítéshez

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Kenj és bélelj ki sütőpapírral egy hosszúkás formát.
Tedd a datolyát, a szódab-t, a citromhéjat egy csészébe és öntsd le a forró teával.
Hagyd 10 percig puhulni.

Keverd habosra a vajat a cukorral, majd üsd bele a tojásokat egyenként és keverd ki.
Forgasd bele a datolyás keveréket.
Szórd hozzá a lisztet és a diót és egy nagy kanállal keverd bele.
Tedd a tésztát a formába, rakd ki a tetejét a féldiókkal.
35-40 perc alatt süsd meg, hagyd hűlni 10 percet, majd fordítsd egy rácsra teljesen kihűlni.

Nincsenek megjegyzések: