2009. február 8.

MELEG GAZPACHO


MELEG GAZPACHO / Latsia

4 főre

1 kis hagyma
2 fokhagymagerezd
1 ek olívaolaj
50 dkg paradicsom hámozva, aprítva - konzerv
5 dl zöldségleves
2 ek csípős tacoszósz
2 ek ecet
só, bors, cukor
5 dkg aszalt paradicsom olajban eltéve

1 dl újhagyma aprítva
1 dl uborka aprítva
2 dl pirítóskenyér aprítva - zsemle cruton
1 dl parmezán szelve
1 dl olívabogyó szeletelve

A felaprított hagymát és az áttört fokhagymát a forró olajon átforgatom, felöntöm a paradicsommal és a levessel, hozzákeverem a tacoszószt.
5 percig fedő alatt főzöm.
Ízesítem az ecettel, sóval-borssal-cukorral és hozzákeverem a darabolt aszalt paradicsomot.
5 kis tálba teszem az aprított hagymát, uborkát, kenyeret, sajtot, olivát és velük kínálom a meleg levest.

Nincsenek megjegyzések: