2009. február 15.

ÜNNEPI 5 FŰSZERES CSIRKE


ÜNNEPI 5 FŰSZERES CSIRKE
4 főre

4 csirke alsó-, és 4 felsőcomb
2 újhagyma vékonyra vágva a díszítéshez

pác:
2 ek mogyoróolaj
3 gerezd fokhagyma
1/2 ujjnyi gyömbér
2 ek rizsbor vagy száraz sherry
2 ek szójaszósz
2 ek méz
2 tk 5fűszer keverék

Aprítsd fel a fokhagymát és a gyömbért.
Keverd össze a pác hozzávalóit, és tedd a csirkét egy tálba.
Öntsd le a páccal, jól forgasd össze és takard le.
Hűtsd be minimum 20 percre.
180 fokra melegítsd elő a sütőt, és vedd ki a pácból a csirkét egy tepsire.
Süsd 40 percig, öntsd le a maradék páccal és süsd még 30 percig, amíg jó ragacsos lesz.
Szórd meg az újhagymával és tálald.

Nincsenek megjegyzések: