2009. március 19.

CSOKIS BROWNIE-TORTA PEKÁNDIÓVAL




CSOKIS BROWNIE-TORTA PEKÁNDIÓVAL

375 g kész vajastészta
12,5 dkg vaj
10 dkg csokoládé
20 dkg cukor
2 tojás
1 ek vaníliakivonat
4 ek liszt
12,5 dkg pekándió darabolva
créme fraiche a tálaláshoz

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
Tedd a tésztát egy 24 cm-es formába.
Pihentesd 15 percig a fagyasztóban vagy 30 percig a hűtőben.
Béleld ki sütőpapírral és szórd meg sütőbabbal, és süsd vakon 10 percig.
Öntsd le a babot a tetejéről, vedd le a sütőpapírt és további 5 percig süsd.
Tedd félre amíg a töltelék elkészül így:

Állítsd a sütőt 180 fokra.
Olvaszd meg a vajat a csokival egy nagy tálban vízfürdő felett.
Keverd bele a cukrot, a tojásokat és a vaníliát, majd a lisztet.
Végül a pekándiót is forgasd bele és öntsd a tölteléket a tésztába.
Süsd meg 30 perc alatt, majd kihűlve tálald créme fraiche-sel.

Latsia:
- nem kész tésztából készítettem, hanem magam sütöttem egy nagyon bevált vajastésztát, amit nagyon régen kaptam egy kedves ismerősömtől, Babianyától, íme:
2,5 dl liszt
2 ek cukor
10 dkg vaj
1 evőkanál hideg víz

A tésztát gyorsan, hidegen összedolgozzuk.
Egy 24 cm-es tortaformába nyomkodjuk és a széleit felhúzzuk.
30 percre behűtjük, majd az alját megszurkáljuk villával.
Előmelegített 200 fokos sütőben 10 percig sütjük.
Rákenjük a tölteléket és azzal további 25-30 perc alatt de már csak 180 fokon készresütjük.

Nincsenek megjegyzések: