2009. március 10.

KARALÁBÉFŐZELÉK



KARALÁBÉFŐZELÉK / Latsia

2 fej karalábé - 60dkg
1 ek olaj
10 cm póréhagyma

5 dl hús-, vagy zöldségleves
1 dl tejszín
1 dl tejföl
1 tk keményítő egy pici hideg vízben elkeverve
petrezselyem

Az olajon a nagyon apróra vágott póréhagymát átforgatom és rádobom a meghámozott, felaprított karalábét.
Megsózom és fedő alatt a leves hozzáadásával puhára főzöm.
Hozzákeverem a tejfölt és a tejszínt, felforralom.
Besűrítem a keményítővel és tálalás előtt friss petrezselyemmel szórom meg.

Latsia:
- nagyon zsenge, édes karalábét kaptam, hamar készen lett, máskor egy ki cukrot is teszek hozzá a végén
- sajtos sült virslivel ettük

Nincsenek megjegyzések: