2009. március 5.

PÓRÉS FŰSZERES TÖLTÖTT BURGONYA


PÓRÉS FŰSZERES TÖLTÖTT BURGONYA / Latsia

2 póréhagyma
4 sütnivaló burgonya
15 dkg fokhagymás - fűszeres krémsajt
1 tojás
kis marék petrezselyem

A sütőt 220 fokra melegítsd elő.
Tedd egy tálba a felszeletel hagymát egy löttyintésnyi vízzel és 3 percig párold magas fokozaton, majd tedd félre.
A villával megszurkált burgonyákat 10-15 perc alatt szintén magas fokozaton főzd meg, félidőben fordítsd meg.
Hagyd kicsit hűlni, vágd hosszában félbe, kanalazd ki óvatosan a közepükből belsejüket egy tálba, a héjukat ne sértsd meg.
/ hihi, mert aztán ha megsértődnek...:O) /
Keverd össze a hagymát a burgonyát és a krémsajtot, a tojással és a petrezselyemmel, majd kanalazd vissza a burgonya héjakba.
15 perc alatt süsd meg, majd tálald paradicsommal és bébi salátalevelekkel.

Nincsenek megjegyzések: