2009. július 9.

CSERESZNYÉS MANDULÁS MUFFIN



CSERESZNYÉS MANDULÁS MUFFIN

Életem legfinomabb muffintésztája ez, pedig akik ismernek tudják, hogy megsütöttem már jópárat és nem is vagyok fiatal:O)
Tehát ez a tuti tészta a befutó, hibátlan.
Én most mandulával készítettem, de a múltkor mogyorót daráltam helyette és azzal is tökéletes.
Annyit tennék még hozzá, hogy 2 nap alatt 4x !!! sütöttem meg, és jó, jó igen, nagy a bazi nagy ciprusi - görög családunk, de azért mégis....:O)

15 dkg világos barnacukor
1 tk vaníliakivonat
1 tojás
12,5 dkg olv.vaj
20 dkg görög joghurt - 10%-os zsírtartalom
20 dkg liszt
1 tk sütőpor
10 dkg darált mandula
25 dkg cseresznye magozva, felezve

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és kenj ki egy 12 db-os muffinformát.
Keverd össze a cukrot a vaníliával, a tojással, a vajjal és a joghurttal.
Szitáld a lisztet a sütőporral és a mandulával egy tálba, és keverd hozzá a folyékony hozzávalókat.
Keverd hozzá a cseresznyét is.
Oszd el a a formában a tésztát, szórd meg egy kis extra cukorral és kb.20 perc alatt süsd meg.

Latsia:
- a legfinomabb tésztájú muffin, amit eddig ettem
- nem tettem cukrot a tetejére sülés előtt, hanem amikor kisült, még forrón megkentem a tetejét juharsziruppal

4 megjegyzés:

trinity írta...

Még hogy nem vagy fiatal....Ezt kérlek, rám való tekintettel töröld, mert 1-2 évvel megelőztelek:)))))

A muffint pedig köszönettel vittem-én is gyűjtöm a finom muffin tésztákat-valljuk be, nem könnyű ilyet találni!

anettoo írta...

Szia,
Szeretném megsütni ezt a muffint, mert nagyon dícséred. Csak lenne két kérdésem: ha nincs barnacukrom, akkor jó a normális is? Illetve milyen ez a görög yoghurt? Ahelyett jó a sima yoghurt?
Előre is köszi !

Latsia írta...

Trinity, ok. akkor éljen az ifjuság, vagyis MI:O))))))

És igen, a legtöbb muffin száraz, nyögvenyelős...de nem ez:O)

Latsia írta...

Anettoo szia, a kristálycukor ok.
A görög joghurt 10%-os zsírtartalmú, ha nem kapsz a környéketeken, jó bele a 12%-o tejföl is, de a sima joghurt nem, az túl vizes!