2009. augusztus 15.

CSIRKESALÁTA BABBAL, PAPRIKÁVAL, ÁRPÁVAL


CSIRKESALÁTA BABBAL, PAPRIKÁVAL, ÁRPÁVAL / Latsia

Egy finomság az augusztusi GOOD FOOD-ból!;O)

1 kis grillcsirke
10 dkg főtt árpagyöngy - konzerv
20 dkg zöld ceruzabab
1 sárga paprika
1 kis lilahagyma
5 dkg pirított mandulaforgács
1 citrom reszelt héja
1 marék petrezselyem

öntet:
3 ek vörösbor ecet
5 ek olívaolaj
1 tk Dijon-i mustár
1 tk füstölt pirospaprika

A csirkét lebőrözzük, kicsontozzuk és a húsát darabokra vágjuk.
Az árpagyöngyöt ha nyers, 20 perc alatt sós vízben megfőzzük, ha főtt, egy nagy tálba tesszük.
A babot blansírozzuk - sós vízben 5 perc alatt puhára főzzük, majd hideg vízzel leöntjük-.
Az árpagyöngyhöz keverjük a darabolt paprikával, a felszeletelt lilahagymával , a mandulaforgáccsal, a citromhéjjal és az aprított petrezselyemmel.
Hozzátesszük a csirkehúst.
Összekeverjük az öntet hozzávalóit, leöntjük vele a salátát.

Nincsenek megjegyzések: