2009. október 1.

GYÜMÖLCSÖS PITE



Jó régen nem sütöttem semmit, de ma muszáj volt felhasználnom egy adag őszi gyümit /szőlő, nektarin, körte és egy pici ribizli is/ a hűtőből, így egy gyors, könnyen elkészíthető és finom sütire vadásztam.
Már régóta szemezgettem ezzel a recepttel, gondoltam, itt az alkalom...nagyon jó döntés volt!

GYÜMÖLCSÖS PITE

15 dkg liszt
10 dkg darált dió
20 dkg cukor
3 tojás
10 dkg puha vaj
1/2 tk őrölt fahéj
2 dl görög joghurt 10%-os
1/2 tk sütőpor
10 dkg édes keksz apróra morzsolva
50 dkg megtisztított és feldarabolt gyümölcs
2 marék mandulaforgács

A vajat a cukrot, vaníliás cukrot és a tojásokat robotgéppel habos krémmé keverjük.
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, összekeverjük a dióval és a fahéjjal, majd a tojásos krémbe keverjük, és hozzáadjuk a joghurtot.
A liszttel és joghurttal már csak addig keverjük (kanállal) a tésztát, amíg összeáll, nem szabad sokáig kavargatni.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, megszórjuk a kekszmorzsával, majd a gyümölccsel, végül a mandulapehellyel.
Előmelegített 200 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, kb. 45 perc.
Ha a tészta teteje barnulni kezd, takarjuk le alufóliával.

Nincsenek megjegyzések: