2009. október 25.

TEJFÖLÖS TEPSIS HÚS FÜSTÖLT PAPRIKÁVAL





TEJFÖLÖS TEPSIS HÚS FÜSTÖLT PAPRIKÁVAL

Ez a nagyon egyszerű. 2 perc alatt összeállítható sült nagyon finom lett!

Kalóriaszegényebb változatát készítettem el, ezt is írom ide, és higgyétek el, nem érezhető a különbség az eredetivel összehasonlítva.


És egy gyönyörű novellát is ajánlok hozzá, József Mara: Füstölt fűszer

75 dkg sertéskaraj filé

só, bors, füstölt pirospaprika

1 hagyma

2-3 gerezd fokhagyma átnyomva

2 dl 5%-os créme fraiche

1 marék reszelt sajt 5%-os


A húst felszeleteltem 2 cm vastagra és a kiolajozott tepsibe fektettem szorosan egymás mellé.
Fűszereztem megszórtam a felkarikázott hagymával.
Leöntöttem a fokhagymával elkevert créme fraiche-sel és megszórtam a sajttal.

Alufóliával lefedve 220 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöttem, majd a fóliát levéve pár percig a grill alatt megpirítottam.


Latsia:

- nagyon fini, extra ízt ad neki a füstölt paprika

- kitűnő vendégváró, mert összeáálítható akár előző nap is és közvetlenül a vedégek érkezése előtt kell sütni

4 megjegyzés:

gesztenye írta...

Latsia!

Nagyon guszta!
A füstölt paprikát készen veszed, vagy magad készíted?

nelly írta...

Nagyon tetszik a recepted. A füstölt paprikát Te csinálod hozzá? Vagy készen lehet kapni?

Latsia írta...

Sziasztok Lányok!

Egyszer régebben tettem fel egy képet róla, egy másik receptben, de most újra idetöltöm, hogy lássátok.
Készen kapható, hihetetlenül füstölt ízt ad a húsnak, nagyon finom.

Margit írta...

Kedves Latsia!

Köszönöm, hogy feltetted a novellám linkjét a receptedhez. Egészen meg vagyok hatódva, ugyanakkor nagyon jókedvem lett tőle!
Üdv: Józsa Mara