2010. február 8.

ÚJABB KÉPLOPÁS

Most kaptam mailben az alábbi oldal címét....nem mondom, van egy pár ember, aki mások áldozatos munkájából akar pénzt csinálni....lelkük rajta, de akkor is mennek a szégyenfalra.
Aki felismeri a saját fotóját tegyen panaszt a WEBMESTER-nél, azaz az oldal üzemeltetőjénél ITT.

Liza mama süt főz ....és lopkod:-)

11 megjegyzés:

Süti Bazár írta...

Én bukkantam rá az oldalra, és még mielőtt feldühítettem magam, komolyan mondom röhögtem egy jót. Liza mama süt-főz... Ez állati... Viccnek is jó lenne, ha nem lenne felháborító..
Liza mama nem süt-főz, hanem jól kezeli a Photoshop-ot.
Az én receptem mellé ugyan odaírta a nevemet (hibásan), de nem linkelte ki, azaz mintha oda se írta volna. Hiszen így nem talál senki oda hozzám, a recept valódi forrásához :(

Süti Bazár írta...

Jah, elfelejtettem, hogy Liza mama másoknál elfelejtette megjelölni a forrást még ilyen semilyen formában is. Biztos kiment a fejéből a nagy másolgatás közepette :)))

Gesztenye receptjei írta...

Latsia!

Nem semmi ami ezen az oldalon is van.

Én is találtam egy gyanús oldalt, igaz néhol ott van, hogy honnét mentette
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=41065&p4=0

Csibe írta...

Szia Latsia, gyors csak az első oldalra lestem rá, és mit látok, az egyik képemet (az egyik legrosszabbul sikerült - hihi), az oldalamon szereplő recepttel együtt. Vitt mindent úgy ahogy van...a végére pedig odaírta "A kép forrását nem tudom"...és a recept????

Csibe írta...

Ja és tényleg röhej, még hogy nem tudja, de azért dolgozott vele, hogy a Csibe feliratot leszedje!!!!

macs írta...

Sziasztok!

Én is írtam a webhely üzemeltetőjének (Liza mama elérhetősége nincs is fent, én nem találtam). Sajnos semmi jóra nem számítok, nagyon meg lennék lepve, ha cselekednének és levennék az ominózus fotókat... :(( Remélem az élet nem igazol.

El vagyok keseredve. Éppen hétvégén találtam egy blogot (Anetto süt-főz), ahol jópár képem és receptem szintúgy fent van, link, bármi nélkül. Jelzem a képeim közzétételéhez sem linkkel, sem bármi mással nem járulok hozzá amúgy. A recept az neccesebb dolog, mert ott vitatható a szerzői jog kérdésköre, bár azért ha egy blogból egy az egyben szó szerint kimásolok egy receptet, ott azért egy linket és forrásmegjelölést illenék kitenni minimum. De a képek, az más tészta, ott egyértelmű, ki a jogtulajdonos. Az Anetto- esetben kommentet írtam és úgy álltam hozzá, hogy jóhiszemű volt a "koppintó" és nem volt tisztában az íratlan szabályokkal (bár azért ehhez lássuk be ez többségünknek eleve magától értetődő szerintem).

El vagyok keseredve, mert mi gasztrobloggerek tényleg örömmel tesszük közzé fotóinkat, receptjeinket és mások ebből vagy így vagy úgy de hasznot húznak, hogy másolnak és lopnak gátlástalanul. És tudom: ha vmit kiteszel a netre, akkor vállalod a kockázatot, hogy le fogják nyúlni, de könyörgöm: nem lehetne valamit tenni ez ellen, hogy megfékezzük? Engem annyira elkeserít ez, és legszívesebben ilyenkor abbahagynám az írást, ha nem szeretném amúgy annyira.

Mostanában ellustultam és nem teszek a képeimre "macs" felirítot, de párom tanácsára most már nem csak egy könnyen levágható feliratot fogok tenni, hanem egyenesen folyamatos háttérként vagy minek nevezzem ott lesz a blogcímem. Igaz a kép élvezeti értékét rontja, de nem tűröm most már ezt a lopkodást... Esetleg a blogszolgáltatóinkat szerintetek nem lehet megkeresni, hogy fejlesszenek egy olyan beállítást, hogy ne lehessen a képeket lementeni a blogokból? (Ne lehessen másolni.) Informatikailag ez gondolom megoldható.

Gesztenye receptjei írta...

Latsia!

Képzeld el találtam egy oldalt, több, mint 200 receptemet lopta el képekkel együtt.:-((

macs írta...

Na ne...Mit fogsz tenni Gesztenye? Dühít, hogy ennyire kiszolgáltatottak vagyunk. :((
Visszaírt a Hoxa: köszönték, hogy jeleztem a jogsértő tartalmat, a felhasználtó figyelmeztették és a jogsértő tartalmat eltávolították - írták. Ellenőriztem, továbbra is ott az összes. Újra írtam...

Gesztenye receptjei írta...

Macs!

Ma reggelre eltávolította, mert tegnap a szolgáltatónak jeleztem a visszaélést, a képlopást.
Mivel az egész oldala lopott volt, mint az 500 kaja, ezért nem is maradt benne semmi, ma kezdi újra tölteni.

Nina írta...

Happy Valentine's Day! XOXOXO

Latsia írta...

Hát Lányok, úgy látszik ennek sosem lesz vége...:-(
Mindenesetre eddig le a kalappal a szolgáltatók előtt, minden esetben a segítségünkre voltak, ha jól tudom, ezért Nekik egy nagy köszönet!!!:-)