2010. február 6.

ÚJABB KÉPTOLVAJ

Úgy látszik ebből sportot csinálnak egyesek....
Kaptam egy mailt egy kedves Blogtársamtól, / aki ha hozzájárul, beirom a nevét / amiben felhvja a figyelmemet egy oldalra....ahol ismerős képek vannak...megnéztem...tényleg....mindent még nem láttam, de az alábbiakat már igen...
Hiába na, aki nem tud se sütni, se főzni, se fotózni, csak éhes....az LOP....
ITT

EZT vitte el INNEN
EZT vitte el INNEN
EZT vitte el INNEN
EZT vitte el INNEN
EZTvitte el INNEN
EZT vitte el INNEN

Lilla főz-től is láttam 1 képet, de most nem találom, és mennem is kell....

És még ki tudja mit, honnan????
100 szónak is 1 a vége az ilyen ember tolvaj, mert ne játsszuk már meg magunkat, hogy szegény ismeri a netet, weboldalt is tud késziteni, csak nem tudja, hogy amit a fotókkal tesz, az minden, csak nem korrekt....
Azért 2010-ben ne legyünk már ennyira naivak kedveseim....

9 megjegyzés:

trinity írta...

Hihetetlen....
És igen-ne legyünk naívak!!
Én annyira ügyelek arra, ha valakitől főzök - saját fotóval, akkor is belinkelem. Szerintem így etikus. Miért nem egyértelmű ez mindenkinek????

Latsia írta...

Ugye Trinity? Én is igy gondolom....és nyilván sokan.
De ez a lopkodása a képeknek...ez annyira piti....
egyébként hidd el, egyértelmű ez ma már mindenkinek...csak épp nem érdekli azokat, akik csinálják.

Ági írta...

Tényleg etikátlan, de azért büszke lehet mindenki, akinek elcsenik a főztjét ill. képét, hogy az annyira jó, hogy lopásra méltó.
Tapasztalatból tudom ( a vállalkozásunkat is itt ott lekoppintják, hogy a bosszúságon túl egyfajta büszkeséggel is eltölt az, hogy annyira jónak találják a "termékemet", hogy lemásolják.
Ez most egy jó kis szégyenfal lett itt, végignéztem..
Ágnes

jókaja írta...

Tényleg ne legyünk naívak! Az ilyenek - a Melinda név mögé bújt is - nem azért csinálják, mert szeretnek/tudnak főzni. Ezek pénzt akarnak keresni, semmi más nincs mögötte.
Ehhez kell egy oldal - lehetőleg ingyen tárhelyen, hogy ne legyen költség, és ne lehessen könnyen megtudni, ki az oldal gazdája - kell látogató, aki kattog a hirdetésekre, és kell tartalom, hogy legyen látogató. Ezt a tartalmat összeollózzák, azzal van a legkevesebb munka. Nem véletlenül költözött át a másik kedvencünk egy román ingyen tárhelyre, nehezíti, hogy utolérhessék.
Ezek ellen nem nagyon van védelem, talán még a legjobb, ha a szolgáltatóját inzultálja az ember. Ha sokat piszkálják Őket, esetleg finoman presszionálva felettes hatóságokkal, esetleg rávehetők, hogy letiltsák az oldalt. Attól pedig ne féljünk, hogy másnap az egész anyag fenn lesz egy másik tárhelyen, vagy ugyanott, más néven regisztrálva.

Gina írta...

Bár nincs blogom,és ritkán fényképezek ételt,de megértem a felháborodásotokat.Sok ételt próbálok ki blogokról,de felírom kitől származik,és így is adom tovább.A fekete lista remélem beválik!

orsolya vanessza kiss írta...

Azért ez nagyon durva.... :) Minden értelemben egyaránt. ...

Lazac írta...

Én is tudok ilyen oldalt, azon a blogon is minden kép máshonnan van...

Sajnos vannak ilyenek, akik más tollával ékeskednek.

Unknown írta...

Szia Latsia!
Fantasztikus ötlet a "képlopók feketelistája".
Annó az NLC-n fórumoztam én is, és bizony oldalam is volt, amit ezen okból szüntettem meg. Amikor a sokadik helyen láttam 1-1 receptem (szó szerint leírva), és a képem mellette, akkor kicsit meguntam. Egy saját oldal készítésén fáradozok, ehhez az összes képet középen vízjeleznem kell(ene)... ami ront a látványon, dehát ha ez kell!... Nem kis meló, "köszönöm" képlopók!
Bizony a boci muffint anno én töltöttem fel a nosalty oldalára, már sajnálom, mert onnan szedegetik le. Mint ahogy a sült túrópudingom receptje is kint van egy oldalon "az én receptem" szöveggel.
Ami külön felháborít, hogy képesek levágni a képekről a feliratot.. valaki ennyit fáradozik azért, hogy más tollával ékeskedjen?! Lelki szegények az ilyenek..

Tudom, hogy bosszantó, és örülök, hogy van valaki aki próbál tenni ellene, de ettől függetlenül, amit csinálsz az fantasztikus, és ezentúl is, mint ahogy eddig is, hozzád fogunk járni, és nem hozzájuk ;)

Ha egyszer valaha meglesz az oldalam, akkor ellophatom a képlopók feketelistája ötleted? :D Persze, természetesen linkelni fogok az oldaladra, hogy az ötlet tőled jött! :)

Latsia írta...

Ági, szia, igazad van, örülök én is, ha tetszik valakinek egy általam készitemm fotó, és szivesen is adom, de nem úgy, hogy valaki sajátjaként tünteti fel.
Nincs avval gond szerintem, ha valaki csinál egy oldalt amire összegyűjti a kedvenc vagy a neki tetsző recepteket képpel együtt, de ne vágja már le róla a logót...legközelebb majd engem vág le egy családi képről és majd azt mondja, hogy az én férjem a övé...:-)))

Jókaja, minden szavad igaz, egyetértek Veled !

Gina, tudod itt nem is a receptről van szó, hiszen azok tényleg forognak a neten és nem feltétlenül rosszhiszemű az, aki nem tudja az eredetét, még akkor sem, ha szó szerint ugyanaz, mint ami korábban másnál szerepelt, hiszen lehet, hogy valakitől kapta, de egy kép elvétele és a logó levágása....az szándékos!
Miért nem mondjuk a villát vágja le a képről?:-))

Anaisz, köszi, igazad van!

Viziscsibe, ha gondolod, oszd meg velünk az oldalt, hátha szűkithetjük az ilyen emberek körét....

Nikoletta, nem az enyém az ötlet, hanem Duende-é, én csak csatlakoztam hozzá.
A vizjel annak könnyű, aki még sosem tette fel a képét sehová, de én pld. 5 éve? pakolgatom a netre, és most hiába vizjelezem, amiket eddig tettem fel le kellene szednem...ami mondjuk menne is, mert nem sok helyre tettem fel, de mi van ha már lementették őket?
Áááá, igazság szerint egyszerűen szánalmasak ezek az emberek, soha ne legyen nagyobb örömük, és nem is lesz, mert akkor nem evvel szórakoznának.