2010. március 25.

CÉLKÁS BURGONYAPÜRÉ


Nagyon szeretjük a céklát, sütve, főzve köretként, ecetesen salátaként és kenyérbe is belesütöttem már...
Most itt az újabb variációm...nem mondom, hogy megszokott látvány a rózsaszínű krumplipüré, de finom és a Kislányom, aki egyébként nem nagy krumplipüré rajongó, boldogan ette, nekem ennyi már megérte:-))
Különben is kell egy kis frissítés a mindig ugyanolyan ízű krumplipürének...jön a tavasz, jöhetnek a színek:-)


CÉLKÁS BURGONYAPÜRÉ


Elkészítjük a megszokott módon a kedvenc burgonyapüré receptünket 4 főre - Mindenkinek van, azért nem írom most le - és belekeverjük az alábbi hozzávalókat:

3 ek ecetes cékla aprítva
1 ek ecetes torma
3-4 ek görög joghurt vagy tejföl ízlés szerint

Ha kell, uána ízesítjük sóval-borssal és már ehetjük is:-)

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon jól néz ki :)
Mennyire érződik a cékla? Én nagy céklarajongó vagyok, de a férjem nem igazán. Viszont nagyon tetszik és ki akarnám próbálni

egycsipet írta...

Jujj, de jól néz ki!
Nekem bírja a csajszim a krumplipürét, de szerintem így egyenesen imádná. :D

Latsia írta...

Bianka, a fenti arányokkal kicsit, de Te határozod meg, hogy mennyire akarod, hogy érződjön, keverhetsz bele többet vagy kevesebbet, ízlésetek szerint.;-)
Az én férjem kedvence i más, mint a cékla, de ez így ízlett neki:-)

Latsia írta...

Egycsipet jó Neked, nálunk elég válogatós a gyermek, igaz, rájött, hogy megteheti, mert azonal jön a következő fogás..:-)
Szóval, sajnos a krumplipüré nem a kedvenc....de így, rendben volt vele:-)