2010. március 20.

FÉSŰKAGYLÓ GRILLEZVE


FÉSŰKAGYLÓ GRILLEZVE

2 ek vaj
1/2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek citromlé
1 csipet só
1/2 kg fésűkagyló
3 ek petrezselyem

A forró vajon puhára pároljuk a felaprított hagymákat.
Belecsavarjuk a citrom levét és megsózzuk.
A kagylókat egy tálba tesszük és leöntjük a forró szósszal.
Pár percig pihentetjük, majd grillen, vagy forró serpenyőben mind2 oldalán 2-2 percig sütjük.
A felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

5 megjegyzés:

Gizi írta...

Szia!
Kérlek nézzél be hozzám, vár ott rád egy pár kérdés, ha van kedved hozzá.

Istenien néznek ki a kagylóid!!!:)

Judith írta...

Nnna, ennek nem tudtam a magyar elnevezeset! De nagyon finom am!!!

Latsia írta...

Szia Gizikém, repülök!:-)

Szia Judithkám, én sem sokáig, és nekem is nagyon ízlett, a Férjemnek viszont egyáltalán nem, pedig ő a "tengerparti" a családban:-)

Kata írta...

Ez még kimaradt az életemből, szívesen megkóstolnám.

Latsia írta...

Kata, csak bátran, mindent ki kell próbálni...:-)