2010. március 13.

GRILL PÁC


Nagyon szeretünk grillezni, és már hiányzik, de a grillsütőnkről még nem olvadt le a hó:-)))

Ettől függetlenül összedobtam egy grillpácot halhoz, és abba forgattam a lazacot, amit ebédre sütöttem ki sütőben, és meg kell hogy mondjam, jó lett, mi több, nem is maradt belőle, még a 3 évesem is nagyon értékelte:-)

GRILL PÁC

Egy marinád, amibe halat szoktam pácolni 1 órára sütés előtt.

1 dl almalé
1 ek olaj
1 tk só
2 ek szójaszósz
1 tk cukor
1/2 fej hagyma aprítva
1/2 tk pirospaprika
2 tk frissen reszelt gyömbér vagy 1/2 tk őrölt
1 tk chilipaprika aprítva
1/2 tk bors
1 tk koriander
1 gerezd zúzott fokhagyma
1/2 tk édeskömény
1 tk oregáno

A hozzávalókat összekeverjük, félórát állni hagyjuk, majd leszűrjük.
Beleöntjük egy tálba és belepakoljuk a halszeleteket, óvatosan a hal tetejére is kanalazunk a pácból és 1 órát hagyjuk benne érlelődni sütés előtt.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Imádunk grillezni, minden ötletre, receptre vevő vagyok eme témával kapcs. :)

Latsia írta...

Bianka, örülök, ha találsz valamit nálam hozzá:-)