2010. április 6.

KRUMPLIFÁNK Nagymamám módra


Ezt szoktuk a VADASHOZ sütni, de a maradékot akár lekvárral is fogyaszthatjuk édességként.
Nagyon finom!

80 dkg lisztes burgonya
liszt

1 tojás
1/d l tej
1 tk cukor
2 dkg élesztő

olaj sütéshez

A burgonyát héjjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük és kihűtjük.
2 kupacra osztjuk és amekkora az egyik kupac, akkora kupac lisztet teszünk mellé.
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
Egy tálba tesszük a krumplit, a lisztet, a tojást, a sót és az élesztős cukros tejet.
Összegyúrjuk, ha kell, kis lisztet még tehetünk hozzá.
Duplájára kelesztjük lefedve.
Lisztezett munkalapon ujjnyi vastagságra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval szaggatjuk.
Bő forró olajban kisütjük.

3 megjegyzés:

Nea írta...

Már régóta kerestem ilyen igazi nagymamás krumplifánk receptet. Neked hála most megtaláltam. Köszönöm, hogy feltetted,mentettem.:))

Latsia írta...

Nea, örülök, ha megtetszett, remélem ízleni fog!:-)

A lisztmennyiség támpont, lehet picit többet kell beletenned, nem egyformák a burgonyák.

Olgi írta...

Gondolom, hogy a 2 dkg .... az élesztő akar lenni, csak lemaradt a szövegből. Ha tévednék, akkor értesíts kérlek, mert szeretném megsütni, de így hiányos a recept. Előre is köszi