2010. június 9.

BAGETT


Elfogyott az előző kenyérke, ezért bedagasztottam egy kis bagettnak valót reggel, oviba indulás előtt.
Aztán amikor délután hazajöttünk, formáztam majd sülni tettem őket.
Nagyon jópofa, kicsit lyukacsos bagettek lettek, rendkívül ropogós héjjal.

BAGETT

2 dl víz
1 ek olaj
2 tk só
1 tk cukor
2 ek burgonyapehely - elhagyható
40 dkg kenyérliszt
10 dkg előtészta
1 tk instant élesztő

A hozzávalókat a fenti sorrendben a gépbe tesszük, összedagasztatjuk vele a tésztát.
Egy nagy tálba letakarva 8 órát kelesztjük.
A tésztát kettévágjuk, és rudakká formázzuk.
További 30 percig pihentetjük, majd hideg sütőbe tesszük.
Felcsavarjuk maximumra a hőmérsékletet, majd 15 perc múlva levesszük 190 fokra.
Ekkor beleszórunk egy kis jeget és további 30 perc alatt készresütjük.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Isteni

Kata írta...

Fincsi kenyereket készítesz mostanában (is):)

Ami írta...

Milyen jó kis kenyérféléket készítesz. Sokszor ide jövök leskelődni receptért ;).

egycsipet írta...

Olyan szééép! :)