2010. október 10.

Vigyázzatok, már csalók is gyűjtenek!!!

Budapest, 2010. október 8.
– Csalók gyűjtenek a Magyar Vöröskereszt nevében.
Három honlapon: http://hungarianradio.com
 a szervezet nevével visszaélve gyűjtenek a vörösiszap-katasztrófa károsultjai számára.
A Magyar Vöröskereszt ezúton szeretné felhívni mindenki figyelmét, hogy csak a saját honlapján a www.voroskereszt.hu oldalon szereplő információk a valósak.
A szervezet az ügyben megtette a megfelelő jogi lépéseket. 
A Magyar Vöröskereszt ezúton szeretné felhívni mindenki figyelmét, hogy csak a saját oldalán a www.voroskereszt.hu-n szereplő információk valósak! A Magyar Vöröskereszt országos gyűjtést csak a K&H Bank 10405004-00026547-00000000 számlaszámán, illetve a minden hálózatból elérhető 1749-es segélyvonalon indított a vörösiszap-katasztrófa károsultjai számára.
Az interneten keringő levélben és az illegális honlapon szereplő, a Magyar Vöröskeresztre hivatkozó gyűjtés keretében utalt adományok nem a szervezethez és a károsultakhoz jutnak el!
A levélben a Magyar Vöröskereszt neve és emblémája mellett a Magyar Televízió és a Magyar Rádió nevével is visszaélnek az illegális site készítői.
A két médiumot szervezetünk már értesítette.
A Magyar Vöröskereszt az ügyben megtette a megfelelő jogi lépéseket!
Az interneten keringő üzenetben a következő szerepel:

„A HN (HungarianNetwork.Com) nemzetkozi magyar-halo tagjai, valamint egyeb tamogatok es joszandeku csatlakozok szervezeseben gyujtest szervezunk a Magyarorszagi "voros-iszap" katasztrofa aldozatainak megsegitsegere. Megkernenk minden joszandeku adakozot es szponzort, koztuk elsodlegesen a kulfoldi-magyar szarmazasu es/vagy kulfoldon elo magyar hazafiakat, hogy onzetlen hozzajarulasaikat mielobb juttassak el a Nemzetkozi Magyar Voroskereszt cimere a kovetkezo web oldalak barmelyiken:
http://www.Voroskereszt.Com
http://www.Hung arianRedcross.Com
http://www.MagyarVoroskereszt.Com
A honlapra erve a harom cimeres jel talalhato (Piros-Feher-Zold tonussal), melyeken kattintva EUROBAN, US DOLLARBAN es FORINTBAN nyujthatok be adomanyok bank vagy hitelkartya segitsegevel.  A honlapon az "ABOUT" es "PROGRAMS" menupontokon szinten benyujthatok az adomanyok egy biztonsagos online befizetesi modon a legnagyobb es legismertebb online fizetesi es tamogatasi rendszeren keresztul, a PAYPAL segitsegevel.
Fontos informacio, hogy a szervezokhoz nem jut el es a rendszereinken nem is megy keresztul semmilyen fontos hitel/bank kartya informacio, melyek teljes egeszeben az eBAY tulajdonaban allo PAYPAL biztonsagos online szolgaltatasan at vannak futtatva.
Mindenkinek elore is koszonjuk az onzetlen hozzajarulasat!
Udvozlettel:
Magyar Halo -
Nemzetkozi Magyar Televizio - http://www.HungarianTv.Com
Nemzetkozi Magyar Radio - http://www.HungarianRadio.Com
Gavrilette.Com - Online Broadcast & Digital Services
... es meg sokan masok.
A fo szponzorok mellett a jelentos adomanyokkal hozzajarulo maganszemelyeket kulon is megemlitjuk tamogatasi leveleinkben es egyeb, a temaval kapcsolatos tovabbi hirekben es musorokban!
Nemzetkozi Magyar Voroskereszt
SEGITS HOGY SEGITHESSUNK!
http://www.Voroskereszt.Com

4 megjegyzés:

gesztenye írta...

Latsia!

Nagyon szomorú és egyben felháborító, hogy csalók kihasználják mások helyzetét.
Milyen lelkivilága van az ilyen embernek, keményen megbüntetném őket.
:-(((

Sturo írta...

Azt, aki kihasználja mások nyomorúságát, még szigorúbban büntetném a tettét mint egyéb esetben.Azt azért nem rónám rá, hogy védőfelszerelés nélkül menjen dolgozni, de megdolgoztatnám a helyszínen!
Jutka

duende írta...

Ez az aljasság csúcsa... Én is ma hallottam - férjem egyik testvére és a családjuk Devecserben élnek. Nem csak interneten vannak szélhámosok, de a helyszínen is. Bekopognak házakhoz és adományokat kérnek.
Milyen ember az ilyen?!

Zuzuka írta...

nincs is rá megfelelő kifejezés, ez tényleg a legalja!