2010. november 28.

EGYSZERŰ MARCIPÁN PRALINÉ


Advent első vasárnapjára....

Az idén biztosan (már többször megfogadtam, de most tényleg betartom) sokkal kevesebb édességet fogok készíteni és inkább élvezem az Ünnepeket, mintsem ki se lássak a konyhából...

Az alábbi kis praliné pillanatok alatt elkészül, hűtőben sokáig eláll és nagy sikere van.
Semmi felesleges nincs benne, csak a tömény finomságok.
Variálható az ízesítése, épp milyen likőr vagy pálinka van otthon.
Én Amaretto-val ízesítettem, nekünk ez ízlik, de lehet Arrak pálinkával, rummal, narancslikőrrel...stb.
Ha likőrrel készítitek, 1 evőkanálnyi, ha pálinkával, 1 teáskanálnyi elég bele!

EGYSZERŰ MARCIPÁN PRALINÉ

30 db lesz belőle

1 ek Amaretto
20 dkg mandulamassza (vagy marcipán)
15 dkg étcsokoládé a bevonáshoz

A mandulamasszát lereszeltem és összegyúrtam a likőrrel.
Golyókat formáztam belőlük és egy tálra tettem.
A mikróban 1,5 perc alatt megolvasztottam a csokoládét.
A golyókba fogvájókat szúrtam és a csokiba mártottam (kiskanállal lehet segíteni).
Egy cipősdoboz tetejére szúrtam őket (nem találtam hungarocell-t máskor abba szoktam szúrni) és díszítettem.
Hűtőbe tettem, hogy gyorsabban szilárduljon a csoki.

Lehet a csokiba 1 tk olajat is keverni, de ebben az esetben lassabban szilárdul meg.
Kíváló gasztroajándék és természetesen vígan eláll karácsonyig.
Már ugye, ha eldugjuk addig!:-)


8 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Marcipán mindig jöhet! El is lesem gyorsan a recepted! Köszönöm! :-)

Bonbon mánia írta...

Latsia drága!

Szuper!
Tegnap vettem megint Bécsben 2 kg marcipánt:-))
Most én is gyártom a gasztroajándékokat bonbon formájában :-))
(gesztenye)

Kata írta...

(Jobban vagy már?)

A pralinék nagyon guszták, én is szeretem az ilyen pillanat alatt elkészíthető édességeket, köszi!

Csibe írta...

De szépek!...és milyen finomak! Vittem én is :)

Erinacea írta...

Hát igen, egyszerű, de nagyszerű :)

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

Latsia írta...

Mézigörl, nálunk is rohamosan fogy minden, aminek köze van a marcipánhoz!:-)

Gesztenyém, én leginkább a svéd mandulamasszát használom, tán még jobb is, mint a marcipán... már ugye amíg hozzájutok!:-)
Utána majd gyárthatom házilag, mert itt Cipruson aligha kapok...

Katám, köszi... hol így, hol úgy...
Igen, megvan az az előnyük, hogy pillanatok alatt elkészülnek és ha jók a hozzávalók, simán tudnak annyit, mint a munkaigényes társaik.

Csibe Orsi, köszi, remélem ízlik Neked is, bár közel nem olyan szépek, mint a Te gyártmányaid!

Erinacea :-))

Bianka, az.

Tücsök Bogár, aranyos vagy, de hol jönnek ezek a Te csodáidhoz? Mindenesetre nekem most nincs sok türelmem, viszont tesztelnem kell az új dolgokat, így belefért:-)

MICA írta...

No ezt tuti, hogy kipróbálom:)
(Már szinte csöpög a nyálam.)