2010. november 14.

ROPOGÓS CSIRKESZÁRNYAK



Az alábbi recept szerint süti Anyukám gyerekkorom óta a csirkeszárnyat, és szerintem így a legfinomabb....:-)
Igazán ropogósra sül a bőre, nem úgy, mint amikor egyéb módon (barbecue, mézes, ketchupos vagy chilis pácban) sütjük.


ROPOGÓS CSIRKESZÁRNYAK


1 kg csirkeszárny
1 ek olaj

pác:
1 púpozott ek fokhagymakrém
1 púpozott ek vegeta
1 púpozott tk pirospaprika
2 ek víz

A csirkeszárnyakat kettévágjuk úgy, hogy a vastagabb rész (dobverő) legyen külön.
A pác hozzávalóit összekeverjük egy mély tálban és beleforgatjuk a csirkeszárnyakat.
Letakarva, hűtőben 1 órán át érleljük.
Egy tepsit kiolajozunk és belefektetjük a csirkeszárnyakat.
Előmelegített 200 fokos sütőben alsó-felső lángon 25 percig sütjük, megforgatjuk és további 25 percig sütjük.
Légkeverésre állítjuk a sütőt és 5 perc alatt megpirítjuk.
( Ha a csirkeszárny alsó-felső lángon is pirosra sül, akkor nem kell a légkeverés. )

5 megjegyzés:

Praliné Zsuzsi írta...

Ez valami hihetetlenül jól néz ki!

Nelli írta...

Dóri kedvence nálunk, de persze mi is nagyon szeretjük.
A pácot ellopom ha nem baj. :-)

Bianka írta...

Nagyon guszta
A fejléc mesés

egycsipet írta...

Á, csirkeszárnyak! Nagyon guszták! :)

Bóta Tímea tanácsadó szakpszichológus írta...

Megcsináltam, nagyon finom, elfogyott... Köszönjük :)