2010. december 23.

Porhanyós kiflik gesztenyével töltve



Ezt a receptet is a minap Mézigörl-nél találtam, Ő meg WiseLady-nél:-)
Köszönöm Lányok Mindkettőtöknek, nagyon könnyen, gyorsan elkészíthető finom kis kiflicskék lettek!:-)
Gesztenyével töltöttem én is, de csak féladagot, a tészta másik fele még egy kis mákra vár, én meg arra, hogy időm legyen....:-)
Úgy másolom ide, ahogy Mézigörl-nél találtam, pont így készítettem.

Porhanyós kiflik gesztenyével töltve

a tésztához:

200 g finomliszt

100 g rétesliszt
200 g vaj
0-5 -1 dl víz

1 ek. ecet
50 g házi vaníliás porcukor + a forgatáshoz
 egy csipet só

a gesztenyés töltelékhez:
500 g mélyhűtött gesztenyemassza

rum (ízlés szerint)
őrölt fahéj (ízlés szerint)

A kimért liszthez hozzáadjuk a puha vajat, az ecetet és a sót.
Homogén tésztává gyúrjuk. Rögtön felhasználhatjuk, de sokkal finomabb, ha egy éjszakát áll. (Én pihentettem.)
Lisztezett deszkán 2 mm-re nyújtjuk, majd 8 cm-es köröket szaggatunk.
A maradékot összegyúrjuk, és addig szaggatjuk a köröket, amíg a tészta tart.
Ezután púpos kávéskanálnyi tölteléket helyezünk rá, és széjjelebb húzzuk, hogy a kör átmérőjén végig legyen belőle.
Felcsavarjuk. Ha mindegyikkel kész vagyunk, tepsire helyezzük úgy, hogy előtte kicsit megkanyarítjuk, hogy kifliforma legyen. /A töltelékhez a gesztenyemasszát felolvasztjuk, majd kikeverjük a fahéjjal és a rummal./
Sütőpapíros tepsire helyezve, 200°C-ra előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt sülnek meg.
Még forrón porcukorba forgatjuk a kifliket.

3 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Latsia! Nagyon szívesen! Csinos kis kiflicskék lettek! :-DDD

Latsia írta...

:-)) Köszi, mindjárt megyek a rétesedhez!:-)

Névtelen írta...

Biztos kiprobalom mert szeretek mindent ami gesztenyes.A gesztenyes szelet is fincsi.Agi