2011. január 23.

Niçoise saláta füstölt pisztránggal


Egy régi kedvenc, ami úgy tökéletes, ahogy van.
Még azok is szeretik, akik egyébkén nem a saláta barátai!:-)

Niçoise saláta füstölt pisztránggal

400 g újburgonya felezve, ha nagyobb
150 g zöld ceruzabab
1 kis fej saláta
8 cocktail paradicsom félbevágva
50 g fekete olivabogyó-magozott
125 g füstölt pisztrángfilé szét darabolva
2 főtt tojás félbevágva
1/2 lilahagyma apróra vágva
1/2 citrom leve
3 ek olívaolaj
4 ek créme fraiche
2 ek tormakrém

15-20 perc alatt főzd meg a krumplit, hűtsd le hideg vízzel és a nagyobbakat vágd ketté.
Ezalatt 3 percig főzd a babot egy másik edényben és azt is hűtsd le hideg vízzel.

Tedd egy tálra a krumplit, a babot, a salit, a paradicsomot, az olívát, a halat, a tojásokat és a hagymát.
Keverd el a citromlevet az olívaolajjal, öntsd a salátára, sózd- borsozd.
Keverd el a tormakrémet a créme fraiche-sel és egy kis tálban kínáld a saláta mellé.

Latsia:
- ha nincs créme fraiche, mehet fele tejszín + fele tejföllel
- természetesen a pisztráng is helyettesíthető más hallal vagy más hússal

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Fantasztikusan jól néz ki

Mónika írta...

Nagyon csábító!