2011. január 22.

RÁCOLT HÚS



Ez sem új:-) 2006... de attól még igen finoom!:-)
A recept 4 személyre szól, de könnyen "felnagyítható".

RÁCOLT HÚS

4 szelet tarját megsózva félreteszek.
Krumplit, hagymát, paprikát, paradicsomot, felszeletelem.
A mennyiségeknek csak a sütőedény és a család ízlése szab határt.
Nálunk ez 1-2 hagymát, 2-3 paradicsomot és 4 paprikát jelent.
A sütőedényt zsírral jól kikenem, beleteszem a sózott krumplit, erre kerül a hagyma, paprika, paradicsom és végül a hús.
Lefedve mehet a sütőbe kb. 1 óra alatt elkészül.
Félidőben a húst megfordítom, a végén pedig tejföllel megöntözve 5-10 percre fedetlenül teszem vissza sütőbe.

6 megjegyzés:

Ottis írta...

Jó kis recept és guszta!

Viki írta...

Nagyon jól néz ki, guszta és főleg kívánatos. Én csirkecombokkal, szárnyával szoktam ilyet készíteni.

Ditta tortái írta...

Nagyon jó,tartalmas,finom és nagyon guszta:-)

Gizi írta...

Nagyon guszta!! De sajnálom hogy most láttam meg, mert nincs itthon paradicsom, meg paprika, mert különben holnap ez lett volna az ebéd. Jövőhéten megcsinálom az tuti.:)

4Gyerek írta...

az első kép megabrutál. amolyan hadd rohanok ki innen a gép mellől, s gyorsban próbáljam imitálni.

Nelli írta...

Finom lehet!:-)