2011. február 24.

OMLÓS SERTÉSTARJA Hickory BBQ szószban





Az elmúlt napokban gyorsan elkészíthető, vagy sok foglalkozást nem igénylő ételeket készítettem, mert nagyrészt pakolászok...
Az oka a folyamatos rámolásnak nem más, minthogy lejár az 5 év, amit időnként Svédországban töltöttünk (vagyis a férjem végig, mi járkáltunk többet hozzá), így lassanként szortíroznom kell, mi marad, mit viszünk, mit adunk tovább a barátoknak, a Vörös Keresztnek...
Mondanom sem kell ugye, hogy több cuccunk van, mint kellene... ugye ismerős ez minden háziasszonynak?:-DD
A házunk elkelt, több vevő is van, így helyi szokás szerint épp most megy rá a licit, ki ad többet érte.:-)
Szerencsére nem nekünk kell evvel foglalkozni (erre van az ingatlanos iroda), én képtelen vagyok alkukra, licitekre, engem ez zavar, én még a bolhapiacon sem alkudozom, amit kérnek adom érte, vagy inkább nem veszem meg:-)
Ha valakit érdekel, hogy laktunk itt 5 évig, szívesen megmutatom a képek-et, úgyis fent vannak még a neten, nem titok és nagyon szép emlékek fűződnek hozzájuk nekünk:-)
Kattintsatok IDE.
Na egy kanyarral vissza az ételekhez:-)

Egy hihetetlenül egyszerű és nagyon-nagyon finom, puha, omlós hús készült tegnap nálunk.
Többször sütöttem már viszonylag alacsony hőfokon húst sütőben, de azek közül is ez csúcsfinom lett.
Bármilyen körettel finom, de én most egy kis változatosságra vágytam, és az alábbit találtam a legjobbnak.
Egyébként annyira finom mártásban úszik a hús, hogy a paradicsommártás el is maradhat a végén, nem kell bele szerintem.

OMLÓS SERTÉSTARJA Hickory BBQ szószban

1 kg kicsontozott sertéstarja
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl Hickory barbecueszósz*
só,bors

tálaláshoz:
4 ciabatta
1 lilahagyma szeletelve
1,5 dl paradicsommártás
1,5 dl  kukorica
1,5 dl tejföl

A sütőt 125 fokra előmelegítjük.
A húst csíkokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk és egy tűzálló tálba tesszük.
A hagymákat gerezdekre vágjuk és a hús közé tesszük.
Felöntjük a szósszal és öszekeverjük, lefedjük.
4-5 óra alatt puhára sütjük.
( Én 150 fokon 3 óra alatt sütöttem meg!)
A ciabattát kettévágjuk, beleteszünk a húsból a szósszal együtt.
A lilahagymából, kukoricából, paradicsomszószból és a tejfölből rápakolunk és már esszük is!

Hickory BBQ szósz:
(ha nincs készen kapható)

kb. 3 csészényi lesz belőle

1 ek vaj
1 hagyma aprítva
2 csésze ketchup
1/2 csésze almaecet
1/4 csésze barnacukor
1/2 tk füstöltíz aroma
2 tk Worcestershire szósz
2 tk chilipor
1/2 tk csípős paprika vagy bors szósz

A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk és puhára pároljuk rajta a hagymát.
Hozzáadjuk az összes hozzávalót és kislángon 30 percig főzzük, gyakori kevergetés mellett

8 megjegyzés:

Nelli írta...

Klárikám!Ez nagyon, nagyon finom lehetett!
Örülök neki, hogy sikerült eladnotok a házat.
Mikor indultok?

Mézeskalács írta...

Gyönyörű házatok van-volt!:) És most hova költöztök? Az étel nagyon guszta. Ugyan ilyen kanalaink voltak gyerekoromban:) Legközelebb meg is nézem anyunál, van e még belőle.:)

Alexa Christi írta...

Ínycsiklandó a külleme, és a recept is nagyon jól hangzik. Nálunk nagyon mennek a szendvicsek, szívesen készítem meleg feltéttel, úgyhogy valami hasonlóval egészen biztosan megörvendeztetem a családot. Most egyébként is nemzetközi ízek vannak nálunk terítéken (két disznótoros között:)) fő a változatosság! :)

Bianka írta...

Hű azt a betyár mindenit :)

Süti Bazár írta...

Húúú, ebben a csodás konyhában aztán igazi öröm lehetett a főzés :)
Meseszép otthonotok volt, öröm volt a képeket lapozgatni :)

Blogkonyha írta...

Csodás volt a házatok, belülről olyan volt, mintha az ikea újságot lapozgattam volna...Az étel ínycsiklandó!
Kriszti

Szemi írta...

Hát ez isteni lehetett! És az a kis cipó, amit hozzá adtál...tökéletes!

A házatok gyönyörű volt, nekem nagyon tetszik, ahogy be volt rendezve.

Latsia írta...

Nellikém asszem ma írjuk alá a szerződést, és én maradok a gyerekkel most április elejéig, aztán jön utánunk a férjem júniusban.
Sztem addig mi már nem jövünk vissza ide..

Mézeskalács, köszi!:-)
A kanalakat én vettem, olyan bolhapiac félén, sajnos kevés dolog maradt meg a gyerekkoromból, inkább régebbről. Nem is gondoltam, hogy valaha jóljönne:-)
Ciprusra megyünk vissza, elvileg ott élünk 2001 óta.

Nem vagyok Mesterszakács (sztem az vagy), mi is szeretjük a hagyományos köret helyett kenyérfélékbe, tortillába pakolni a főételt!:-)
De azért én szívesen cserélném mindet egy jó kis disznótorosért!:-))

Bianka, szívemből szóltál!:-)

Yasmine, köszi, én is szerettem, pláne, hogy tudom, hogy Cipruson teljesen más a konyhám, az is szép, csak modern, és a változatosság gyönyörködtet:-))

Krisztikém köszi!:-)

Szemi, tényleg nagyon finom... tovább fogom fejleszteni vagy is inkább variálni más húsokkal, mert ez nagyon bejött nekünk.
A ház igazából nagyon egyszerűen volt berendezve, próbáltunk spórolni, mert tudtuk, hogy csak 5 évre szól, és szinte minden marad.