2011. március 1.

ÁFONYADZSEM VANÍLIÁVAL



Szeretem a svéd recepteket.
Gyorsan elkészíthető, nagyon finom és színes ételekről szólnak... na meg persze nagyon egészségesek is.
Az alábbi is innen Svédországból származik, szeretettel küldöm Nellikének!

Csak annyi segítséget kéreek, hogy a lekvárhoz használt cukor magyarul?
Gondolom nem ez a szószerinti fordítás: dzsemcukor (mert elég hülyén hangzik).

ÁFONYADZSEM VANÍLIÁVAL


5-7 dl lesz belőle 20 perc alatt

50 dkg tisztított áfonya
50 dkg dzsemcukor
1/2 dl víz
2 db vanília

Egy nagy lábosba tesszük az első 3 hozzávalót.
Hosszában végigvágjuk a vaníliát és a kikapart magjait a vaníliával együtt a fentihez keverjük.
Főzzük lassan fel, kevergessük szinte folyamatosan.
Amikor a cukor felolvadni látszik nagylángon főzzük 2 percig.
A habot szeddjük le, vegyük ki a vaníliát és öntsük a lekvárt tiszta, meleg befőttesüvegbe.
Hagyjuk kihűlni, majd zárjuk le és tegyük a hűtőszekrénybe.

12 megjegyzés:

Nelli írta...

Köszönöm szépen Klárikám!
Ez tuti recept lehet, és nagyon gyors, ez is fontos szempont!:-)
A kakaós kalácsunkhoz pont jó lenne most!:-)

Nelli írta...

A cukor: Dr.Oetker dzsemfix.

Alexandra írta...

Ha jól tudom, befőző cukor.

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

andrea írta...

szép kanál! :)

Névtelen írta...

Nagyon finomnak néz ki:) Majd megcsinálom és is vmikor.

Mo-on befőzőcukornak hívják sztem.

mia
P.S.: google-n keresztül nem tudtam bejelentkezni,hogy írjak..vmi hiba van...

Névtelen írta...

Szia! Dr.Oetker Befőzőcukor a neve amit itthon árulnak ;-), van benne némi zselésítő.
Csipike

Túry Amália írta...

Csodás recept, mint mindig! :)A cukrot meg befőzőcukorként árulják itt.

Kata írta...

Befőzőcukor?

...és persze de jó is lehet ez a dzsem! :)

Ms. Poppy írta...

Befőzőcukor? Bár a te elnevezésed sem rossz.:)
Csodaszép színe van, és az íze is az lehet! Úgy sajnálom, hogy nálunk hiánycikk az áfonya, pedig nagyon egészséges és finom gyümölcs.

Latsia írta...

Köszönöm Mindenkinek a segítséget Lányok, akkor javítom befőző cukorra!:-)

Nelli, nekem meg a kakaós kalácsod jöhetne ehhez:-)

Bianka, Andi, Mia, Kata, Colors in the Kitchen, Poppy, köszi a dícséretet, tényleg finom!:-)

Ditta tortái írta...

Latsia,az a dzsem,valami csodás:-)