2011. március 2.

DAGASZTÁS NÉLKÜLI BAGETT - NO KNEAD BAGUETTE



Régi vágyam vált valóra... na nem valami nagy dologra gondolok most itt... vagyis.. hát kinek mi okoz örömöt...:-)
Megsütöttem a DNK kenyér bagett változatát és PONT OLYAN ÁLLAGÚ ÉS PONT OLYAN FINOM LETT!:-))))

Se vasedény, se sütőzacskó... csak úgy kelés után zutty be a jégkockáim (régen csinálom így, erről korábban ITT írtam, és azóta már sokaknak bejött, ahogy látom a blogokon) a sütő aljába és mehet is a tészte befelé!:-)
A sütőidő azonban módosul, 250-260 fokra előmelegített sütőben addig (kb. 8 perc nekem), amíg nem kezd el nagyon sötétedni a búzakorpa a tetején, aztán hőfok csökkent 200-220 fok-ra és további 12-15 perc sütés.
(Ha valakinek túl erősen süt felül, nyugodtan dobjon rá egy  sütőpapírt, de a hőfokot ne csökkentse tovább!)
Én 12 perc után kivettem és mivel kopogott az alja, mint a harkály, megsültnek nyilvánítottam őket.

Tehát végig úgy készül, mint a DNK kenyér, csak az első pihenés (12-18 óra) után a lisztezett felületen nem kenyeret, hanem 2 bagettet formáztam, aztán ugyanúgy tovább....a tepsire konyharuhát tettem és megszórtam a búzakorpával, rátettem a bagetteket és őket is leszórtam, letakartam.
2 óra pihenés után leemeltem őket a konyharuhával, és ráfordítottam őket a tepsire és irány a forró sütő.

Az eredmény szerintem magáért beszél... de ha mégsem, küldhetek kóstolót, ki kér?:-))


16 megjegyzés:

Gesztenye receptjei és Bonbon mánia írta...

Latsia!
Egyszerűen mesés!
A küldésben vennék részt!:-)
Nekem ezzel csak az a problémám, hogy nem kapok bagett sütő formát sehol:-(
Ha sima tepsire teszem, akkor szerintem lapos lesz.

Latsia írta...

Köszi Gesztenye!:-)

Szerintem nem lesz lapos... legalábbis laposabb. mint ez és talán ez még ok.
Ugyanis velem meg az történt, hogy a bagettsütőmre rápakoltam (merthogy nem is tudtam, hogy van a sütő tartozéka volt itt) és szépen ellapult...:-DDD
Vagyis ahogy elnéztem, nem is kellett volna:-)

Nelli írta...

De szép rusztikusak!Jó kis ropogós héja lehet!:-)A tegnapi lekvárral el tudnám képzelni.

Bianka írta...

Szerintem nagyon szépséges, olyan igazi házias feelingje van

DebiGabi írta...

Fantasztikusan néznek ki!!
Tényleg jól jönne a csirkeszárnyakhoz:D

Illéskrisz Konyhája írta...

Fantasztikusan rusztikusan csodás! A belsejéről készült kép egyszerűen csábító!
Nagyon guszta!

Thrini írta...

Jujj, de szépek! Én kérek kóstolót. :)
Sajnos nekem elsőre nem sikerült a DNK, olyan lett, mint a gumi a belseje. De fogok még próbálkozni, mert nehogy már ne sikerüljön!!!! :))

Turák Kinga írta...

ha most hozol nekem belőle, akkor cserébe adok egy kis házi füstölt árut :) siess, mert gyorsan fogy :)

4Gyerek írta...

hűűűű...a következő cél akkor ez.

ma este dupla adag tésztát kevertem be, holnap a jacsasütő jénaiban nyomatom. kiderül mire megyek vele.

Gizi írta...

Csodálatos!!! Én elhiszem hogy finom, de azért kérhetnék egy kis kóstolót??? Cserébe egy kis kacsazsírt tudok felajánlani.:))

Életünk és ételeink írta...

Én kérnék, fantasztikus lehet!

Csibe írta...

Latsia, ezek gyönyörűségesek!

Viki írta...

Én kérnék szépen, de egy egész rudat, ha lehetne, ugyanis én még nem mertem hozzáfogni a DNK-hez, de még a bagetthez sem.
Pedig már néha rugdosom magam, hogy megmozduljak.
Nagyon jók lettek a bagettek. Csak tudod ezzel is ugy vagyok, mint a nagylyuku sajttal, A sajtban is a sajtot szertem, nem a likat, hát a kenyérben is valahogy inkább a kenyeretk mint a likat :) :)

Azért jöhet ám az az egy rúd. Maximum, ha nem ízlik visszaküldöm :) :) s akkor madárlátta lesz belőle :)

Beastie írta...

szuper szuper, gratulálok. A nálunk kapható bagett forma pont belefér a sütőzacskóba.... de nélküle is jól meglenne :) gratula, gyönyörű

Latsia írta...

Nelli, köszi!:-)

Bianka, igen, és aki szereti a "torok szétkarmolós héjat", az imádja majd!:-)

Gabi, azóta is a szárnyaidról álmodom, a jövő héten legyártom!:-)

Kriszti, köszi!:-)

Thrini, ne add fel, csak tartsd be a pontos leírást és sikerülnie kell!!!

Kinga, azért bármikor hozok Neked... a gyengém... és nehezen jutok hozzá.

4 gyerek, már tudom, hogy sikerült!:-))

Éva, a kacsazsírért bármennyit, még le is sütök Neked egy veknit!:-)

Életünk és ételeink, nagyon szeretjük, de azért küldök Neked is, nyisd az ablakot!:-)

Csibe, köszi:-)

Viki, akkor most kérsz vagy nem?:-)))
Lyuk nélkül ez a típus nem ér! Ennek ilyennek kell lennie, olyan ciabattásnak...

Beastie, köszi!:-)))
Hol kapható és mekkora a bagett formád? Érdekelne...
Mindenesetre ez most zacsek nélkül is jó lett...

Turák Kinga írta...

ha bpn lennél április első hétvégéjén, akkor még meg is tudnánk oldani, egy csere üzletet :)