2011. március 4.

DÁN TENGERÉSZ MARHAHÚS




Egy dán egytálétel tegnapról, amivel amilyen kevés munka van, annyira finom!

DÁN TENGERÉSZ MARHAHÚS


4-6 főre

2 hagyma
3 ek vaj
50 dkg darált marhahús
1/2 tk só
bors
80 dkg burgonya
1 dl víz + 1 db húsleveskocka
(az azért nem normál húsleves, mert az nem elég aromás ehhez)
4-5 dl sör
1/2 tk só
bors
petrezselyem

tálaláshoz:

savanyú uborka és áfonyalekvár

A vajból 2 ek-nyit felforrósítunk és puhára párolju rajta a hagymát.
Hozzákeverjük a húst, barnára pirítjuk, fűszererezzük, félretesszük.
A burgonyát meghámozzuk és vékonyra szeleteljük.
1 dl forró vízben feloldjuk a marhahúsleves kockát és összekeverjük a sörrel.
Egy tűzálló tálat kivajazunk és kirakjuk az alját burgonyával.
Rátesszük a darálthús felét, majd ismét burgonyát, aztán a darálthús másik felét.
A tetejét kirakjuk burgonyával és felöntjük a sörös levessel.
200 fokon 30-40 perc alatt összesütjük, megszórjuk petrezselyemmel, és savanyú uborkával valamint áfonyalekvárral tálaljuk.

12 megjegyzés:

Nelli írta...

Az a ropis krumpli a tetején!Jöhetne ebédre.:-)

Ami írta...

Húúú, de éhes lettem :) Nagyon guszta!

Névtelen írta...

Nagyon finomnak tűnik és egyszerű az elkészítése is - kedvemre való!
Kérdésem, hogy a só, bors fűszereken kívűl nem kell-e bele más is és hogy darált pulykából is jó lenne-e.

Blogkonyha írta...

Klári, nagyon nagyon köszönöm Neked, nem is tudom meghálálni....Írtó guszta ez az ebéd, szívesen megkóstolnám!
Puszi,
Kriszti

Viki írta...

Azt hittem első leszek, megkuksizni egy jóvágásu Dán Tengerészt, egy adag marhahússal a kezében,erre mán megint kajálni kell :)))
Na mindegy, jöhet az a marhahús, de legjobban az a gyönyörűséges friss zöldségzöldje !!!! Óhhh de soká lesz nekünk ilyen.

Latsia írta...

Nellikém, nálam is befutó ez a "rosejbni" szerű krumplicska a tetején!:-)

Ami, köszi, nagyon finom volt!

Névtelen, nem kell bele más, mert a húsleves és a sör elég erős ízhatás a só-bors mellett.
Igencsak aromás étel, és ha jól megborsozod, még csípős is lesz.
Pulyka darálthús is jó bele sztem, még ha nincs is olyan erős íze, mint marhának, mert a többi belevaló kiegészíti.

Krisztikém majd egyszer együtt ebédelünk:-)

Viki, hát majd lehet leugrom a kikötőbe fotózni Neked!:-)))
Na igen... az a petrezselyem az nekem is nagyon megtetszett:-)

María írta...

Hú! Nagyon jól néz ki és biztosan nagyon fincsi is! Érdemes kipróbálni!!

Bianka írta...

Így ahogy van kérem szépen :)))

Gizi írta...

Csodálatosak a képeid, olyan élethű rajta ez a finomság, hogy kedvem lenne belekóstolni.:)

Gesztenye receptjei írta...

Latsia!
Nagggyon guszta:-))
Na és a képek:-)
Süt a nap nálatok?

Latsia írta...

Maria nem fogsz csalódni, tényleg nagyon jó!:-)

Biankám küldjem vagy vigyem... áprilisban muszáj taliznunk!:-)

Éva köszi!:-)

Gesztenye, köszi!:-) Süt bizony...amikor megjöttünk Valentin napkor, sütött vagy 10 napig.. aztán pár nap szürkeség, és most 2 napja megint verőfény!:-)

Lobelin írta...

Ez nagyon jól néz ki, kipróbálásra kerül...:)