2011. március 25.

VAJBANSÜLT GNOCCHI PESTO-VAL




Eddig még nem láttam receptet sepenyőben sült gnocchira, az "olasz krumplinudlit" mindenki vízben főzi... eddig én is:-)
Most itt egy variáció, ami szerintem viszont finomabb, mint a vízben "ázott nyam-nyam állagú tészta":-)
Köveket rám, de akkor is nekem jobban ízlik:-)

VAJBANSÜLT GNOCCHI PESTO-VAL


6 dkg fenyőmag
3 ek olívaolaj
1 gerezd áttört fokhagyma
80 dkg friss gnocchi
1 marék friss bazsalikom aprítva
10 dkg reszelt Parmiggiano Reggiano (permezán sajt)

Egy serpenyőben kb. 2 perc alatt megpirítjuk a fenyőmagot és félretesszük.
Felforrósítjuk az olívaolajat, rátesszük a fokhagymát és a gnocchit.
5-8 perc alatt átsütjük, egy kis színt kell kapnia. (Én egy kis vágott bazsalikomot is tettem bele.)
Bazsalikommal, fenyőmaggal és a sajttal tálaljuk.

7 megjegyzés:

Életünk és ételeink írta...

Nyami, ez tetszik..

Blogkonyha írta...

Én meg hozzád jönnék....Azt a mindenségit neki, de gusztusos!!! A párom szereti nagyon a gnocchit, csak ő prézli bundában, házi baracklekvárral...:o)))

Dina írta...

Nagyon tetszik az oldalad. Isteniek ezek a receptek. Köszönöm!
Ez a bejegyzés egy pontot ér Számodra Eszter "Egy jó szó" játékában!
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

Gizi írta...

Szuper recept, szuper ötlet, csodálatos képek!!:)

Kriszta írta...

Szia!!
Én adni szeretnék "Egy jó szót" mivel sokat olvasgatom az oldalad és invitálni Eszter játékába!!
Katt ide!

http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

Nelli írta...

Finomságos lehet!Még sohasem készítettem
gnocchit.

Viki írta...

"Drága Latsia ! Én most azon túl, hogy a gnocchit minden formájában szeretem, és imádjuk, másik
dologért jöttem.

Nagy szeretettel és tisztelettel hoztam Neked "Egy jó szót" de nem is ragozom, hogy miért, csak azért, mert olyan jó itt Nálad, s úgy egyáltalán mindenért, az emberségért, a fotókért, a csodás receptekért, a közvetlenségedért.......nahát ezért :))))

Köszönöm, hogy olvashatlak.