2011. március 6.

Vasárnapi gyors kenyérke reggelire




Sütöttem tavaly egy ÍR SZÓDÁS KENYÉR-két,  ami nagy kedvenc nálunk.
Akkor most jöjjön egy svéd is, aminek nemcsak hogy hihetetlenül egyszerű az elkészítése, de nagyon egészséges is, tele jó kis összetevőkkel!
Erre ébredni azért nem olyan nehéz...:-)
Napokig friss és puha marad, ha fóliába (folpack) csomagoljuk kihűlés után.

Még a nap is kisütött, mire kisült a kenyérke, biztosan megérezte az illatát!
Az eredeti receptből 2 kenyérke lesz, de én megfeleztem az adagot (ezt írom most ide) és egyet sütöttem belőle.
Nagyon extra, finom kenyérke és éppúgy jó hozzá a sós feltét, mint mondjuk a lekvár...

GYÜMÖLCSÖS DIÓS TÖLTÖTT CIPÓ

1,5 dl grahamliszt
2,5 dl liszt
2 dl rozsliszt
1 dl rozs vagy búzadara
1/2 dl búzacsíra
1/2 ek só
2 tk szódabikarbóna
1/2 dl arany színű mazsola
3 aszalt füge aprítva
4 dkg dió aprítva
1/2 l aludttej
1 dl sötét színű nádcukorszirup vagy méz

Összekeverjük a száraz hozzávalókat.
Összekeverjük az aludttejet és a szirupot, majd a száraz hozzávalókkal elegyítjük.
Kivajazott kenyérformába töltjük és 175 fokon 1,5 óra alatt megsütjük.

6 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon izgalmas és mutatós

4Gyerek írta...

köszi. mind kerestem az apropóját, hogy búzacsírát vegyek.
ellenben rozsdarát még nem láttam soha (bioboltban is csak tönkölybúza dara van).

Mónika írta...

Nagyon jó!!!!

babette írta...

Hűha, nagyon gusztusos.Kenyér illatára ébredni, igen az szuper.

Szemi írta...

Hú, de szépséges! Isteni lehet attól a sok belepakolt finomságtól.

Latsia írta...

Köszi Lányok, tényleg jó volt erre ébredni, bár nem én voltam a szerencsés, én az elkészítője vagyok:-)