2011. április 4.

FOKHAGYMÁS LENCSEKRÉM




Tegye a szívére a kezét és mondja azt valaki, hogy imádja a lencsét...
Persze füstölthússal főzelékként vagy egy jó fűszeres levesként,  az más...
Én most egyiket sem akartam főzni, viszont volt lencsém és épp "maradékfelhasználási projektem" van a napokban (többnyire).
Így született meg ez a kenőke... és nagyon jó, hogy elkészült, mert nem is gondoltam, hogy ilyen jó lesz.
Kitűnő vendégváró előétel pirítósra, vagy csak úgy simán kenyérre vagy kekszecskékre halmozva, de vacsoraként is megállja a helyét és nagyon egészséges!


FOKHAGYMÁS LENCSEKRÉM

35-40 dkg főtt lencse (előfőzött dobozos is lehet)
2 dl créme fraiche (tejföl is lehet)
2 ek olívaolaj
4 vékony szelet füstölt vagy főtt sonka felvágott
2 gerezd fokhagyma
só, bors

A hozzávalókat a konyha robotgépbe tesszük és a késes aprítóval krémesre dolgozzuk.
Behűtve tálaljuk.


7 megjegyzés:

Nelli írta...

Nekem nagyon tetszik ez a recept!Köszi

Névtelen írta...

Szivemre teszem a kezem, es imadom a lencset:))
Koszonom, tetszik a recept, ki fogom probalni.
Kata

Szemirámisz írta...

Latsia, én szeretem a lencsét, bár eddig jobbára csak főzeléknek és levesnek készítettem.
De ez a kence nagyon jól hangzik, most éppen vöröslencsém van itthon, abból ki is fogom próbálni.

Köszi a tippet! :)

Bianka írta...

Gyönyörű képek

Életünk és ételeink írta...

Elképzelem friss kenyérrel..finom lehet, szeretem az ilyesmit!

Latsia írta...

Nellikém, örülök!:-)

Kata, egészségedre!:-)

Szemi, eddig én is csak úgy... de ez nagyon "ott van":-)

Bianka, köszi!:-)

É&É, mi is!:-)

4Gyerek írta...

hát volt szerencsém egyszer krém formában is kóstolni. csak azt nem értem én miért nem készítettem (még)?
szóval teszem a kezem. hova is? a szívemre, vagy nyújtsam fel, hogy én biza kérek?