2011. április 14.

Tavasz itt, Cipruson...


Hoztam egy pár képet, ma kattintgattam az óvodából hazafelé jövet... gyönyörű idő van, igazi szépséges a ciprusi tavasz, ma 22 fok volt árnyékban.
Virágzanak a narancsfák, nagyon finom illatuk terjeng mindenfelé, olyan mintha be lenne parfümözve az egész sziget!:-)
Érdekes, hogy vannak citrusfák (narancs, mandarin, mandora, citrom, grapefruit), amik most virágzanak, vannak amiken érett gyümölcsök díszelegnek, és vannak, amik egyszerre virágzanak és teremnek...
Ami szép, az szép... jó itt lenni újra!:-))


14 megjegyzés:

Gizi írta...

Csodálatos!!! Gyönyörű!! Nagyon szép helyen éltek, és az a meleg.....húúú, de kellene nekünk is belőle. Itt a Mátrában éppen esik a hó.:)

Blogkonyha írta...

Nagyon irigyellek, hogy ilyen csodaszép helyen laksz! Istenem, mit nem adnék, ha a suliból hazafelé jövet, ilyen gyönyörű dolgokat látnék...Citrusfák, virágok, zöldellő bukszusok...Talán majd nyáron, ha kijutok az Adriához...Tavaly magam szedtem az igazi citromot. Fantasztikus volt.

Iza írta...

Óóó már alig várom hogy ott legyek én is!:D

Gesztenye receptjei írta...

Na jól van ámm, teszik itt izgatni a fázós magyar embert:-)))
Csodálatos.
A kisfiam megy nemsokára Ciprusra, tárgyalásra:-))
Ma elkészítettem a macaront a recepted alapján, nagyon klassz lett!

Latsia írta...

Gizi, nagyon szeretek itt lenni... de a havat is szeretem, bár nem áprilisban talán...:-))

Kriszti, minden helynek megvan a maga szépsége... na igen, a fáról szedett gyümölcs teljesen más... brmilyen legyen is az.
Itt például az utcán csak gurulnak a narancsok, citromok, és senki nem szedi fel... az itteniek sokan inkább megveszik, ezt sosem fogom megérteni.

Iza errefelé jössz? Mikor?

Gesztenye, mikor jön? Ide Nicosiába?
Most voltam Nálad... azok valami csodaszépek lettek, le a kalappal!!!

Dió Bisztró írta...

Ezek szerint hazaértél! Gyönyörű, gyönyörű, nem lehet nem boldognak lenni egy ilyen helyen!

Bianka írta...

Csodálatos és a képek is fenségesek, persze ilyen környezetben... :)

María írta...

Örülök, hogy szerencsésen lezajlott a költözés, és irigyellek (de csak egy ici-picit), hogy ilyen csodálatos helyen éltek családoddal :)

Anikó írta...

Kéremszépen, így könnyű az élet, aki ilyen gyönyörű helyen lakik, én sem vagyok rossz helyen /Tatai tó partján/, de itt még hűvös van, fúj a szél, esik az eső, ennek is van varázsa,mert virágoznak a gyümölcsfák, gyönyörű sárga az aranyeső, minden zöldül, csak már elegem van a hidegből, igaz két hónap múlva meg a melegből lesz és a napból.Soha nem az a jó ami van, bár azért nem vagyok elégedetlen sem :-))))

Névtelen írta...

Hú, én biztos üres kosárral közlekednék arrafelé, és, ami elém gurul felszedném. Gyönyörűek a fák, a virágok. Csodálatos lehet ott élni.

Viki írta...

Jaj de megértelek (és egy picit irigyellek, de csak azért, mert volt részem saját kis kezemmel citromot és narancsot szedni a fáról) Azon mi is elcsodálkoztunk, hogy tényleg senki sem szedi fel a guruló narancsokat, na de mi magyarok !!!!!!! húúúúúú azóta is szemlesütve járok magam előtt :):) Persze nekünk nem minden nap adatik meg, hogy egy évben kétszer is élvezzük az ilyen csodás helyzeteket. Soha sem fogom elfelejteni.

Latsia, szívembe markoltál az első képpel, a csodálatos hófehérség !!!! óóóó régi szép emlékek.

Na de azért én is dicsekszem, Tavaly tavasszal kiskertemben kibújt egy meggymagból egy kis fácska, és most tele-tele van virággal. Minden nap kimegyek beszélgetek vele - megérdemli :)

Könyvlelő Kritta írta...

Nézz be hozzám, szeretnélek játékra hívni! :)

Iza írta...

Latsia valamikor nyáron, még nem tudom a pontos a dátumot, megyek a kisfiammal, a párom már fél éve ott van...addig is szorgalmasan jegyzetelem a recepteket :)

Unknown írta...

Hú, de mennék most azonnal én is, ahogy elnézem a csodás képeid!:) ahh.....Kriszta