2011. május 18.

Δούκισσα - DOUKISSA



           


Ez az édesség itt, Cipruson nagyon kedvelt, minden pékségben (mert itt a legtöbb pékség cukrászda is) és cukrászdában kapható.
Amikor először ettem 11 éve... nos évekig a kedvenc volt!:-))
Kaptam hozzá egy receptet egy rokontól.

Δούκισσα - DOUKISSA

30 dkg csokoládét 25 dkg sótlan vajjal  felolvasztunk, majd kicsit kihűtjük.
Belekeverünk 3 tojást és 1 vaníliás cukrot, majd beletördelünk 30 dkg kekszet.
Jól átforrósítjuk.
Elkeverjük, egy fóliázott őzgerincformába töltjük és behűtjük.
Természetesen kapcsos tortaformában is készíthető, én is ezt választottam most.

9 megjegyzés:

Bianka írta...

Fenséges

Barbi írta...

Ezt a receptet elvinném, ha szabad, mert olyan könnyű elkészíteni és már érzem a számban az ízét! :D Irigyellek a tájért ami a háttérben van a fotóidon! Gyönyörű! :))

marisz57 írta...

Ezt biztosan megcsinálom.Kösz a receptet.

Márti írta...

Hasonló a nálunk Erdélyben ismert keksz szalámihoz, de azt nem csokival készítjük, ezért nekem nagyon guszta!

Ottis írta...

Nagyon guszta!

Éva írta...

Ismerek én is ehhez hasonló receptet, nagyon finom! Tömény édesség guszta!

4Gyerek írta...

megabrutál koncentrályt édesség.
ha elém kerülne, nem bírnék ellenállni neki.

Illéskrisz Konyhája írta...

Nekem is van hasonló receptem, "Dédike teasüteménye" néven...Nagyon finom, gondolom ez is az! Jók a fotók, szinte kínálják magukat!

Latsia írta...

Bianka, köszi:-)

Barbi, vidd csak, tényleg pofonegyszerű a recept!:-)
Tudod, én meg a virágzó gyümölcsfákat fotózó lányokat irigylem... pláne ha falusi a kép.. nekem az hiányzik itt nagyon.

Marisz57 egészségedre, majd mesélj, hogy ízlett!

Márti igen, igazad van, van némi hasonlóság az elkészítésnél, de a végeredmény teljesen más. Ez nagyon csokis, nem kakaós.

Ottis, köszi!:-)

Éva, akkor gondolom Te is a rabja vagy....:-)

4Gyerek, nem olyan durva ám... nekem pld. egy csülökpörkölt jobban betesz!:-)))
Én sem tudtam... pedig nem ártana a bikiniszezon előtt...:-)

Kriszti, igen láttam tavaly. De az mintha kakaóval készül nem csokival?