2011. május 25.

OREO KEKSZ EPERKRÉMMEL



A minap véletlenül duplán vettünk mini és normál Oreo kekszet...:-)
Na, nem mintha csak úgy simán nem fogyott volna el, de gondoltam rágyorsítunk, mert volt friss eper is. meg az a túró, amit ugye már az előző sütinél elhasználni láttam, de elnéztem:-)
Így jött létre az alábbi gyorsan elkészíthető és jóóól behűtve igazán könnyű, nyári édesség.
Aki akar, tehet a túróba cukrot, de sztem a keksz és az eper is elég édes, így én nem tettem bele.
Nekem egyébként nem annyira jönnek be a túróval készült (sütés nélküli) krémek, de ez igazán finom volt.

OREO KEKSZ EPERKRÉMMEL


4 pohárnyi lesz belőle

8 normál vagy 24 db kis OREO keksz + a díszítéshez
15 dkg eper + 4 szem a díszítéshez
20 dkg ricotta vagy magyar túró áttörve
0,5 dl tejszín

A kekszet villával összetörjük (nem daráljuk!) és elosztjuk a 4 pohárban, kicsit lenyomkodjuk.
A túrót összemixeljük a tejszínnel és az eperrel és a kekszalapra kanalazzuk.
A tetejüket egész eperrel és mini Oreo keksszel díszítjük, jól behűtjük.

6 megjegyzés:

Éva írta...

Ez nagyon finom lehet, guszta!
Nagyon szép virágod van!

Kriszta írta...

Gyönyörű fotók!!!Izgalmas recept!

Nelli írta...

Fincsi lehet!:-)
Szépek lettek megint a fotóid is!

Viki írta...

Bevállalnék egy pohárral igy korán reggel, főleg a helyszín miatt (is) :)

Bianka írta...

Nagyon finom, de micsoda gyönyörű háttered van :)))

Latsia írta...

Éva, tényleg jól hűsít!:-)
A lila kis virágbokor nagyon hálás, itt egész évben nyílik!

Kriszta, Nelli, köszi!:-)

Viki drága, jössz és már reggelizhetsz is!:-)

Bianka, köszi, tényleg jó kis háttér ez a bokor!:-)
Nekem nem unalmas.